Gada tendences vannas istabā: krāsas, formas un tehnoloģijas

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Jauns gads vienmēr sākas ar plānošanu, un aukstais janvāris ir vispiemērotākais šai nodarbei. Gaidot pavasari, ikviens vēlas kaut ko jaunu – un kāpēc gan nesākt ar vannas istabu? Visticamāk, tā ir vieta jūsu mājoklī, kur pavadāt visvairāk laika vienatnē. Speciālisti iesaka pievērst uzmanību krāsām, formām un... tehnoloģijām.

1. Laidiet iekšā krāsas!

Ir laiks aizmirst visas baltās vannas istabas – krāsas dominē jau vairākus gadus, un 2018. gadā tās iekaros šo telpu. Saskaņā ar sanitāro tehnoloģiju uzņēmuma «Geberit» veikto tendenču pārskatu vannas istabā īpašu vietu ir pelnījuši tumšie toņi, jo īpaši melnais un tumši zilais. Ir svarīgi ņemt vērā, ka tumšie toņi optiski samazina telpu. Tāpēc mazāku vannas istabu īpašniekiem ir ieteicams izvēlēties tikai tumšus akcentus – tumši zilu vai melnu sienu, skapīti vai dekoratīvos elementus.

Akcentiem ir svarīga vieta 2018. gada vannas istabas tendenču sarakstā. Atšķirīgas krāsas siena, grīda vai ilustrācija pie sienas var kļūt par galveno telpas akcentu. Izpētiet flīžu krāsas un tekstūras – to piedāvājums šogad būs vēl plašāks. Sešstūrainas, rombveida, arabeskas stila un marokāņu zvīņveidīgās flīzes būs pieejamas līdztekus tradicionālajām kvadrātveida flīzēm. Par jūsu vannas istabas akcentu var kļūt arī... klozetpoda poga. Saskaņā ar iepriekš minēto pārskatu ražotāji 2018. gadā piedāvās sienā iebūvējamas klozetpoda pogas dažādās krāsās un apdrukās, un visradošākie klienti varēs paši izvēlēties virsmas attēlu (piemēram, iecienītāko fotoattēlu).

Foto: Publicitātes foto

2. Viedie klozetpodi

Tehnoloģijas pārņem aizvien lielāku daļu mūsu dzīves jomu – un vannas istaba nav izņēmums. Šajā telpā visvairāk uzmanības tiek pievērsts klozetpodam. Atbilstoši pārskatam šogad pieaugs pieprasījums pēc klozetpoda vākiem, kas paši atveras un aizveras, poda sēdvietas apsildīšanas un žāvēšanas un automātiskās nepatīkamo smaku neitralizācijas sistēmas.

Savukārt viskārotākais vannas istabas elements šogad būs klozetpods ar dušas funkciju. Šāda veida klozetpods ļauj ne tikai taupīt vietu, bet arī paaugstina vannas istabas higiēnas standartu. Iebūvēta ūdens strūkla nodrošina maigu un dabisku intīmo vietu higiēnu un pastāvīgu svaiguma sajūtu šajā jutīgajā ķermeņa zonā. Kaut arī atrast modeli ar visām minētajām funkcijām (piemēram, «AquaClean Mera») nebūs viegli, visneatlaidīgākie ar savu pirkumu būs apmierināti ilgu laiku.

Foto: Publicitātes foto

3. Lietus istaba duškabīnes vietā

Aizmirstiet par masīvām vannām – 2018. gads pieder dušām! Gada galvenā tendence ir dušas telpas, ko no pārējās vannas istabas atdala plāna stikla siena. Šo tendenci ir noteikuši klienti – aizvien vairāk cilvēku (īpaši mileniāļi un Y paaudzes pārstāvji) relaksācijai izvēlas tieši dušu.

Arī ražotāji gatavojas šai pārmaiņai – tiek piedāvāta duša, ko veido tikai dušas galviņa (šogad populārākais variants ir masīvas lietus dušas stila galviņas) un pamatne vienā līmenī ar grīdu, kurā ir iestrādāta noteku sistēma (piemēram, Setaplano). Šāda duša neaizņem daudz vietas, izskatās moderni, optiski palielina telpu un ir ļoti praktiska izvēle. Dušas pamatne ir klāta ar neslidenu materiālu un piestiprināta grīdai, neatstājot brīvu vietu starp pamatni un flīzēm (kas ir ļoti piemērota vieta, kur uzkrāties netīrumiem).

Cits dušas risinājums, kas kļūst aizvien populārāks un ir standarta izvēle gan vannas istabu pārveidē, gan jauno būvobjektu vannas istabu aprīkošanā, ir sienas duša. Šā risinājuma galvenā atšķirība ir tā, ka ūdens tekne no grīdas tiek pārvietota aiz sienas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu