Sievietes un meikaps: Vai šādi aizmālējam acis vīriešiem?

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: pixabay.com

Kāpēc īsti sievietes krāsojas? Cilvēka daba ir sarežģīta, visticamāk, tam ir vairāki iemesli, bet viens no svarīgākajiem varētu būt - savas pievilcības palielināšana, vēsta portāls «Psyhology Today».

Daudzi pētījumi apliecina, ka sievietes, kas lieto kosmētiku, ir pievilcīgākas kā vīriešu, tā citu sieviešu acīs. Tas, visticamāk, ir tādēļ, ka kosmētika izceļ sievišķību, kā arī liek izskatīties jaunākai.

Ir arī daži citi aspekti, kā tiek vērtētas sievietes, kas lieto grimu.

Tiek uzskatīts, ka sievietes, kas krāsojas, ir vairāk ieinteresētas vīriešos un īslaicīgos sakaros.

Patiesībā nav nozīmes, vai šie pieņēmumi ir patiesi vai ne. Taču zinātnieki ir atklājuši, ka vīrieši ir tendēti neitrālu uzvedību iztulkot kā ieinteresētību. Ja vīrieši pieņem, ka sieviete ir ieinteresēta seksā un viņiem izrādās taisnība, tad viss ir kārtībā. Problēmas sākas tad, ja tā gluži nav.

Getisburgas koledža ASV veica kādu eksperimentu ar 70 sievietēm, kuras regulāri lietoja kosmētiku, vidēji mēnesī tam tērējot 9 eiro un 12 minūtes sava laika katru dienu, lai uzklātu un noņemtu to. Sievietes tika divreiz nofotografētas: vienreiz ar ikdienas meikapu un otrreiz - bez. Pēc tam grupa brīvprātīgo vērtēja sieviešu pievilcību un iespējamo atsaucību gadījuma sakariem.

Sieviešu pievilcība un atsaucība tika vērtēta augstāk gadījumos, kad viņas lietoja kosmētiku. Vēlāk arī pašām fotografētajām sievietēm tika paprasīts viedoklis par to, kāda ir viņu attieksme pret gadījuma sakariem. Atklājās, ka sievietes ar mazāk ierobežotu seksualitāti netērē vairāk laika vai naudas meikapam.

Savukārt vīriešu pieņēmumi balstījās meikapa saistībā ar fizisko pievilcību: pievilcīgākām sievietēm tika piedēvēta lielāka brīvība un vaļīgāki uzskati attiecībā uz gadījuma sakariem, pat ja sievietes vērtējumā par sevi bija to noliegušas.

Tādējādi kosmētika padara sievietes pievilcīgākas, bet nav pierādījumu un saistības starp kosmētikas lietošanas paradumiem un seksuālajiem motīviem vai vēlmēm.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu