Sudraba: Būtiski noskaidrot, kas traucēja iegūt pierādījumus «oligarhu lietā»

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Paula Čurkste/LETA

Ir būtiski noskaidrot, kas traucēja iegūt pierādījumus tā dēvētajā «oligarhu lietā», un kas netika izdarīts to iegūšanai, pēc «oligarhu lietas» parlamentārās izmeklēšanas komisijas slēgtas sēdes žurnālistiem sacīja komisijas vadītāja Inguna Sudraba (NSL).

Deputāti pirmdien slēgtajā sēdē apsprieda komisijas galaziņojuma projektu. Līdz ceturtdienas vakaram deputāti varēs iesniegt savus ierosinājumus, bet nākamnedēļ, 15.janvārī, komisija tos izskatīs.

Sudraba prognozēja, ka arī 15.janvārī komisijas sēde varētu būt slēgta. Tajā deputāti izies cauri katram priekšlikumam, lai vienotos par ziņojuma gala redakciju. Sudraba gan uzsvēra, ka ziņojumā maksimāli tiks mēģināts iekļaut tādu informāciju, kas varētu būt publiski pieejama.

Skaidrojot nepieciešamību rīkot slēgtas sēde, Sudraba komisijas darbu salīdzināja ar tiesnešu lēmumu pieņemšanu, kuri arī rīkojot darba sanāksmes pirms gala sprieduma paziņošanas.

Runājot par saviem secinājumiem pēc komisijas darba, Sudraba akcentēja, ka būtu nepieciešams prokurora vadībā veidot izmeklētāju grupu no vairākām tiesībsargājošām institūcijām, lai pārbaudītu «oligarhu lietas» izmeklēšanu no brīža, kad sākās operatīvās darbības. Ir svarīgi zināt, kas traucēja strādāt, iegūt pierādījumus, un kas netika izdarīts, akcentēja politiķe.

Viņasprāt, lielas bažas rada tas, ka izmeklēšanas kvalitāte valstī neuzlabojas.

Parlamentārās izmeklēšanas komisija par valsts nozagšanas pazīmēm un pirmstiesas izmeklēšanas kvalitāti tā dēvētajā oligarhu lietā tika izveidota 2017.gada jūlijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu