Ko tik neiztīrīsi ar galda etiķi?! 10 noderīgi ieteikumi

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: depositphotos.com

Kā izrādās, nav vajadzīgi ne 10 dažādi ķīmiski tīrīšanas līdzekļi, ne arī biezs naudas maks, lai iztīrītu māju, atbrīvotos no nevēlama aromāta, nospodrinātu loga rūtis un dezinficētu virsmas. Pietiks vien ar galda etiķi, lai iespētu visu iepriekšminēto. Piedāvājam 10 idejas etiķa izmantošanai, iespējams dažas no tām tev būs jaunatklājums ziņo«thehappyhousewife.com».

1. Loga stiklu un spoguļu tīrīšana

Sajauc vienādās daļās etiķi ar ūdeni, iepildi pudelē ar izsmidzināmu uzgali un lieto.

2. Veļas mīkstināšana

Izmanto veikalā pirkta šķidrā veļas mīkstinātāja vietā etiķi. Tas noņems nepatīkamos aromātus, mīkstinās veļu, kā arī mazinās apģērba elektrizēšanos (statiku).

3. Dušas tīrīšana

Bieži vien dušas krāns un flīzes dušas telpā ir apaugušas ar nosēdumu kārtu. Tīrīšanai noderēs etiķis, kas iepildīts pudelē ar izsmidzināmu galu. Izsmidzini uz virsmas (nežēlojot) un atstāj vienu stundu nostāvēties, tad ar lupatiņu noslauki. Uz krāna var uzlikt lupatiņu un nopūst to ar etiķi, šādi iedarbība būs spēcīgāka.

4.Atsvaidzini rokas

Nereti gadās, ka pēc dažu produktu, piemēram, zivs vai sīpolu gatavošanas, netiec vaļā no nevēlamā aromāta, kas sasūcies rokās. Uzlej etiķi uz tām un noskalo, aromāts būs pazudis.

5. Krāna «sietiņa» tīrīšana

Ik pa reizei gadās, ka aizsērē krāna aerators jeb tautā saukts «krāna sietiņš». Nelielā bļodā sagatavo etiķa – sāls maisījumu: 4 daļas etiķa, 1 daļa sāls, samaisi un uz stundu ievieto tajā šo sietiņu. Pēc tam ar asāku švammīti vai birstīti šo aizsērējumu viegli varēsi noņemt.

Foto: Depositphotos.com

6. Sadzīves tehnikas tīrīšana

Ja sakrājušies pamatīgi netīrumi uz sadzīves tehnikas ierīcēm (pārsvarā uz augšējām virsmām), piemēram, ledusskapja, tad tīrīšanai droši izmanto etiķi. Kārtīgi samitrini auduma lupatiņu un noberz netīrumus.

7. Atbrīvošanās no baktērijām

Ja jūsu mājā ieperinājušās kādas slimības, kas vēsākajā gada laikā nav retums, tad mājas uzkopšanā vietās, kur biežāk pieskaraties, piemēram, durvju rokturiem un tualetes podam, izmantojiet etiķi, šādi iznīcinot baktērijas.

8. Mikroviļņu krāsns tīrīšana

Bļodā sagatavo maisījumu – 2 daļas ūdens un 1 daļa etiķa, liec mikroviļņu krāsnī un uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai. Izņem bļodu ar šķidrumu (ļoti piesardzīgi) un izslauki krāsns iekšpusi ar lupatiņu. Šādi noņemsi sakrājušos tauku ūn ēdienu nosēdumus, kā arī nepatīkamo aromātu.

9. Rotaļlietu tīrīšana

Ja mājās ir bērni, tad zināsi, cik daudz un bieži pa rokām tiek ņurcītas totaļlietas, it īpaši mīļākās. Ik pa laikam būs noderīgi tās iztīrīt vai izmazgāt ar ūdens – etiķa maisījumu (50/50). Šādi atbrīvosi mantas no baktērijām, neizmantojot ķīmiskus tīrīšanas līdzekļus.

10. Uzlīmju noņemšana

Bērni bieži vien pamanās uzlīmēt uzlīmes visnepiemērotākajās vietās, un diemžēl vai par laimi, bet kādam tās arī ir jānoņem. Lai atvieglotu šo procesu, izmanto etiķi. Izsmidzini uz uzlīmes, nogaidi 10 minūtes un noņem uzlīmi. Ja ar pirmo reizi neizdodas, tad atkārto darbības.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu