Meksikā notikušas veikalu izlaupīšanas, kas organizētas sociālajos medijos

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: JOSE LUIS GONZALEZ / REUTERS

Meksikas galvaspilsētas Mehiko piepilsētās ir notikušas veikalu un tirdzniecības centru izlaupīšanas, kas organizētas sociālajos medijos, piektdien paziņoja varas iestādes pēc vairāk nekā 80 cilvēku aizturēšanas.

Izlaupīšanas sākās trešdienas vakarā un notika arī ceturtdien, kad desmitiem vīriešu, kas lielākoties bija uzlikuši maskas, nesa prom televizorus, rotaļlietas, pārtiku un citas preces.

«Ir pastiprināta apsardze, kā arī koordinācija starp federālajām un pašvaldību varas iestādēm. Visas laupīšanas tiks sodītas,» paziņoja drošības dienests Mehiko štatā, kura teritorija apjož Meksikas galvaspilsētu.

Tika ziņots par veikalu izlaupīšanu arī Verakrusas štatā, kur tika aizturēti divi cilvēki.

Policijas kiberdrošības eksperti analizē paziņojumus, kas izplatījās sociālajos tīklos, un viedtālruņu īsziņu lietotnes, lai mēģinātu noskaidrot atbildīgos par kūdīšanu uz veikalu izlaupīšanu.

Uz Mehiko štatu ir nosūtīti policijas papildspēki ar vairāk nekā 800 policistiem, paziņoja varas iestādes.

Meksikā pirms gada notika nekārtības, kad cilvēki, sašutuši par benzīna cenas kāpumu, demolēja uzpildes stacijas, dedzināja autobusus, izlaupīja veikalus un iesaistījās apšaudēs ar policiju. Šajās nekārtībās gāja bojā seši cilvēki.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu