Kamēr briti jaunos auto pērk nelabprāt, Vācijā uzstādīts pēdējo septiņu gadu rekords

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: BNS foto/LETA

Lielbritānijā pērn pārdoti 2,54 miljoni jaunu automobiļu, kas ir par 5,6% mazāk nekā pirms gada, tādējādi reģistrēts straujākais kritums kopš 2009.gada, liecina Lielbritānijas Automobiļu ražotāju un tirgotāju apvienības (SMMT) apkopotā informācija. Tikmēr Vācijā pērn pārdoti 3,4 miljoni jaunu automobiļu, tādējādi reģistrēts augstākais līmenis kopš 2010.gada, liecina Vācijas Autoražotāju asociācijas (VDA) un federālās motorizēto transportlīdzekļu aģentūras KBA apkopotā informācija.

SMMT norāda, ka ekonomiskā un politiskā neskaidrība samazinājusi gan uzņēmumu, gan patērētāju pārliecību.

Tāpat pārliecību samazina neskaidrība saistībā ar dīzeļautomašīnu nākotni.

SMMT norāda, ka pieprasījums pēc automašīnām ar dīzeļdzinējiem Lielbritānijā pagājušajā gadā sarucis par 17%.

Šim gadam tiek prognozēts jaunu automašīnu tirdzniecības kritums par aptuveni 5%-7%.

Vācijā savukārt jaunu automašīnu tirdzniecība pagājušajā gadā palielinājās par 2,7%, līdz ar to kāpums fiksēts ceturto gadu pēc kārtas.

No kopējā pērn pārdoto jaunu automašīnu skaita 57,7% bijuši ar benzīna dzinējiem aprīkoti automobiļi, bet vien 38,8% - ar dīzeļdzinējiem aprīkoti spēkrati.

Tikmēr hibrīdautomašīnu īpatsvars no kopējā pārdoto automobiļu skaita veido nieka 2,5%, bet elektrisko automobiļu īpatsvars - 0,7%.

Vācijas autobūves kompānijas pērn arī saražojušas 5,6 miljonus automobiļu, no kuriem aptuveni 77,4% eksportēti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu