Vanaga: Skolu tīkla sakārtošanas dēļ LIZDA biedru skaita bilance šogad, visticamāk, būs negatīva

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Skolu tīkla sakārtošanas dēļ Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) biedru skaita bilance 2017.gadā, visticamāk, būs negatīva, atzina LIZDA priekšsēdētāja Inga Vanaga.

Vanaga sacīja, ka LIZDA apvieno aptuveni 26 400 biedrus visā Latvijā, taču, ņemot vērā, ka izglītības iestāžu skaits valstī samazinās, attiecīgi sarūk arī LIZDA biedru skaits, ja reorganizētajā vai likvidētajā skolā bijusi arodbiedrības pirmorganizācija.

Arodbiedrībai 2017.gadā gan pievienojās virkne jaunu pirmorganizāciju. Vanaga skaidroja, ka līdztekus jau notikušajām jaunu pirmorganizāciju dibināšanām, vairākas izglītības iestādes, tostarp arī augstākās izglītības sektorā, jau izrādījušas ieinteresētību un vēlmi kļūt par LIZDA biedriem.

Precīzs LIZDA biedru skaits būs zināms 2018.gada pirmajos mēnešos, kad būs noslēgusies biedru uzskaite visās LIZDA pirmorganizācijās reģionos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu