Aptauja: Latvijā iecienītākie Ziemassvētku ēdieni ir štovēti kāposti, speķa pīrādziņi un gaļas cepetis

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Latvijā iecienītākie Ziemassvētku ēdieni ir štovēti kāposti, speķa pīrādziņi un gaļas cepetis, liecina gaļas pārstrādes uzņēmuma «Forevers» veiktā aptauja par ēst gatavošanas paradumiem.

Aptaujā noskaidrojies, ka štovētus kāpostus kā savu favorītu Ziemassvētkos izvēlas 60,1% aptaujas respondentu, speķa pīrādziņus - 59,7% respondentu, bet gaļas cepeti - 59% aptaujāto. Tam seko pelēkie zirņi ar speķi, kurus Ziemassvētkos iecienījuši gandrīz 50% aptaujāto, savukārt tradicionālo rasolu izvēlas pasniegt 38,1% aptaujas respondentu.

«Forevers» pārstāvji norāda, ka saskaņā ar aptaujas rezultātiem iedzīvotāji Latvijā dod priekšroku tradicionālām un pārbaudītām vērtībām, izvēloties tādus svētku ēdienus, kuru pagatavošanai nepieciešams vairāk nekā 30 minūtes.

«Par spīti cilvēku aizņemtībai ikdienā, Ziemassvētkos joprojām dominē tradīcijas, kas mantotas no paaudzes paaudzē. Vērtējot pircēju paradumus, ir patīkami secināt, ka tiek meklētas ne tikai pārbaudītas receptes, bet arī kvalitatīvi produkti, ko celt uz svētku galda,» teica «Forevers» valdes loceklis Andrejs Ždans.

Aptauja tika veikta interneta platformās - «Facebook.com» un «Visidati.lv» - un tajā piedalījās 353 respondenti.

LETA jau vēstīja, ka «Forevers» pagājušajā gadā kopumā strādāja ar 31,686 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 5,2% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa palielinājās par 4,6% un sasniedza 1,5 miljonus eiro.

«Forevers» reģistrēts Rīgā 1996.gadā, un tā pamatkapitāls ir 1,306 miljoni eiro. Uzņēmumam ir ražotne Rīgā, kā arī filiāles Jēkabpilī un Saldū. Uzņēmuma ražotnē katru dienu tiek saražotas un iepakotas vairāk nekā 50 tonnas gaļas produkcijas. «Forevers» ražo desas, cīsiņus, kūpinājumus, kā arī svaigas gaļas produkciju. «Forevera» vienīgais īpašnieks ar 100% kapitāldaļu ir Andrejs Ždans.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu