Pētnieki: Atkarība no viedtālruņiem ir sasniegusi savu zenītu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Dmitry Feoktistov/TASS/Scanpix

Jaunā aptaujā atklāts, ka viedtālruņi izraisa lielāku atkarību, nekā uzskatīts iepriekš. Gada laikā cilvēks pēc viedtālruņa vidēji sniedzas 4000 reizes. Turklāt pilnīgi bezjēdzīgu iemeslu dēļ.

Aptaujā, ko veikusi tiešsaistes kazino vietne Casumo.com, pierādīts, ka vidēji cilvēks atbloķē savu viedtālruni 28 reizes dienā – trešdaļu no tām tas notiek pilnīgi nevajadzīgu iemeslu dēļ.

Aptaujā noskaidrots, ka visbiežāk apmeklētās aplikācijas ir «Facebook», «WhatsApp», «Gmail» un «Instagram».

Lai nonāktu pie šādiem secinājumiem, aptaujas veicēji izpētīja 2000 Lielbritānijas iedzīvotāju viedtālruņu lietošanas paradumus. Atklājās, ka vairāk nekā 40% no 10000 viedtālruņa lietošanas reizēm gadā ir pilnīgi nevajadzīgas.

«Viedierīces mūsdienās ir kļuvušas par neatņemamu ikdienas sastāvdaļu, un regulāra ziņojumu pārbaudīšana tajās lielākajai daļai cilvēku ir dabiska. Lai arī bezjēdzīga viedierīču ieslēgšana ikdienā tikai palielinās, tomēr tas ir vairāk kā ieradums, nevis jēgpilns process mūsu aizņemtajās dzīvēs,» komentēja vietnes Casumo.com pārstāvis Gregs Teitons-Brauns (Greg Tatton-Brown).

Tālākie aptaujas rezultāti atklāja, ka trešdaļa aptaujāto cilvēku uzskata, ka ir atkarīgi no sava viedtālruņa, kā arī to, ka vidējais viedtālruņa lietotājs katru dienu viedtālruni izmanto vismaz stundu.

Tika arī noskaidrots, ka aplikācija «Google Maps», pēc lietotāju domām, ir visnoderīgākā aplikācija, kamēr «WhatsApp» un «Gmail» noderīguma skalā ierindojās attiecīgi otrajā un trešajā vietā.

«Neskatoties uz to, ka arvien vairāk tiek radītas tiešām noderīgas aplikācijas, «Facebook» joprojām atņem mums visvairāk laika,» piebilda Teitons-Brauns.

Iepriekšējos pētījumos zinātnieki atklāja, ka bērns viedtālruni savā īpašumā iegūst vidēji apmēram 10 gadu vecumā, tādējādi pakļaujot savas smadzenes ievērojamiem attīstības traucējumiem.

20 populārākās aplikācijas

1. Facebook

2. WhatsApp

3. Gmail

4. Instagram

5. Google Chrome

6. Facebook Messenger

7. Twitter

8. YouTube

9. Google Maps

10. Ebay

11. Amazon

12. Snapchat

13. Spotify

14. Google Play

15. Skype

16. Apple Music

17. Google Play Music

18. Google Hangouts

19. Netflix

20. Google Play Newsstand

20 noderīgākās aplikācijas

1. Google Maps

2. WhatsApp

3. Gmail

4. Google Chrome

5. Facebook

6. Facebook Messenger

7. YouTube

8. Amazon

9. Twitter

10. Ebay

11. Instagram

12. Google Play

13. Spotify

14. Snapchat

15. Skype

16. Uber

17. Shazam

18. Google Translate

19. Dropbox

20. Apple Music

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu