Par Latvijas Farmaceitu biedrības prezidenti ievēlēta Dace Ķikute

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Par Latvijas Farmaceitu biedrības (LFB) prezidenti ievēlēta Dace Ķikute, informēja LFB.

Ķikute absolvējusi Rīgas Medicīnas institūta Farmācijas fakultāti, bijusi aptiekas īpašniece, kur strādājusi par aptiekas vadītāju, bet pēdējos 10 gados gūta pieredze valsts pārvaldē Veselības ministrijas pakļautības iestādēs, tostarp Zāļu valsts aģentūrā. Viņa ir arī ilggadēja un aktīva LFB biedre, un vairākkārt tikusi ievēlēta biedrības valdē.

Ķikute biedrības prezidentes amatā ievēlēta šā gada 11.novembrī LFB 12.kongresā, kura laikā tika ievēlēta arī jauna biedrības valde, Revīzijas komisija un Ētikas komisija.

Jaunajā biedrības valdē ievēlēta Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) Farmācijas fakultātes dekāne Baiba Mauriņa, SIA «Benu aptieka Latvija» Farmācijas nodaļas vadītāja Vizma Vīksna, VSIA «Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīca» Aptiekas un apgādes nodaļas vadītāja Inga Gūtmane, LFB līdzšinējā prezidente Kitija Blumfelde, SIA «Benu aptieka Latvija» farmaceite Baiba Duncīte, SIA «Latvijas aptiekas» tirdzniecības direktore Alla Čudovska, SIA «Aura-Farm» aptiekas farmaceite, RSU docētāja Inga Urtāne, SIA «Alante» Tukuma Centra aptiekas vadītāja Agnese Ritene, «Mana Aptieka» aptieku menedžere Antra Liepiņa un SIA «Euroaptieka Farmācija» valdes locekle Zane Džeriņa.

Atbilstoši kongresa lēmumam, jaunās valdes pilnvaras stājas spēkā četras nedēļas pēc kongresa, proti, šā gada 11.decembrī.

Jaunā valde savā darbā plāno koncentrēties uz farmaceita profesijas pilnveidošanu, tās prestiža celšanu, farmaceitiskās aprūpes pakalpojumu sistēmas attīstību, kā arī informēt sabiedrību par farmaceita ieguldījumu tās veselībā.

Latvijas Farmaceitu biedrība ir profesionāla organizācija, kas pārstāv farmaceitu un farmaceita asistentu saimnieciskās un tiesiskās intereses, veicina Latvijas sabiedrības veselību un pilnveido farmaceitu un farmaceita asistentu kvalifikāciju Latvijā. LFB dibināta 1994.gadā un apvieno aptuveni 1000 biedru.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu