«Tallink» pārvadāto pasažieru skaits starp Rīgu un Stokholmu novembrī pieaudzis par 38,1%

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sintija Zandersone / LETA

Igaunijas prāmju operators «Tallink Grupp» šogad novembrī maršrutā starp Rīgu un Stokholmu pārvadāja 47 906 pasažierus, kas ir par 38,1% vairāk nekā pagājušā gada attiecīgajā mēnesī, liecina kompānijas paziņojums Tallinas biržai.

Salīdzinājumā ar 2016.gada novembri šogad šajā mēnesī pārvadāto pasažieru skaits pieaudzis visos «Tallink» tirgus segmentos, bet kopumā ar kompānijas prāmjiem pagājušajā mēnesī pārvadāto pasažieru skaits bijis 692 506, kas ir par 5,9% vairāk nekā pirms gada.

Tostarp pārvadāto pasažieru skaits prāmju reisos starp Igauniju un Zviedriju novembrī palielinājies par 6,1% un sasniedza 70 371. Pārvadājumos starp Igauniju un Somiju «Tallink» pakalpojumus novembrī izmantoja 359 613 pasažieri, kas ir par 2,3% vairāk nekā pagājušā gada novembrī, bet starp Somiju un Zviedriju pārvadāto pasažieru skaits novembrī bija 214 616, kas ir pieaugums par 6,6%.

«Tallink» pārvadāto kravu apmērs novembrī salīdzinājumā ar šo mēnesi pērn pieauga par 15,7% - līdz 34 041 kravas vienībai, bet pārvadāto pasažieru transportlīdzekļu skaits samazinājies par 0,4% - līdz 76 120 spēkratiem.

Satiksmi starp Rīgu un Stokholmu «Tallink» sāka 2006.gada aprīlī. «Tallink Grupp» no 2014.gada 7.augusta nolēma samazināt reisu skaitu maršrutā Rīga-Stokholma, un reisi tajā notika reizi divās dienās, starp Rīgu un Stokholmu kursējot vienam prāmim «Isabelle». Tomēr kopš pagājušā gada decembramaršrutā kursē arī prāmis «Romantika» un līdz ar to līnijā atkal nodrošināta prāmju satiksme katru dienu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu