Lembergu uz «Oligarhu lietas» parlamentārās izmeklēšanas komisijas sēdi paredzēts aicināt janvārī

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Politiķi Aivaru Lembergu («Latvijai un Ventspilij») plānots aicināt uz «Oligarhu lietas» parlamentārās izmeklēšanas komisijas sēdi 4.janvārī, šodien lēma komisijas deputāti.

Lembergs komisiju informējis, ka šis ir viens no datumiem, kad viņš var ierasties uz sēdi, šodien parlamentārās izmeklēšanas sēdē pavēstīja komisijas vadītāja Inguna Sudraba (NSL).

Kā ziņots, Lembergu bija paredzēts iztaujāt šodienas komisijas sēdē, tomēr viņam nebija iespēja atnākt, jo paralēli bija jāpiedalās tiesas sēdē.

Tiesa, kurā tiek skatīta Lemberga krimināllieta, bija saņēmusi Saeimas komisijas lūgumu atcelt tiesas sēdi, jo uz komisiju ir aicināts Lembergs. Tiesas kolēģija lēma, ka nav iespējas atbrīvot Lembergu no minētās tiesas sēdes, jo tiesas sēžu grafiks ir saskaņots ar procesa dalībniekiem un viņu aizņemtības un darbnespējas dēļ jau iepriekš nav notikušas daudzas tiesas sēdes, aģentūrai LETA pavēstīja tiesā.

Jau vēstīts, ka parlamentārās izmeklēšanas komisija par valsts nozagšanas pazīmēm un pirmstiesas izmeklēšanas kvalitāti tā dēvētajā oligarhu lietā tika izveidota šā gada 21.jūlijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu