Otrdien uguns laupījusi dzīvību vienam cilvēkam

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Aizvadītajā diennaktī Latvijā reģistrēti 37 ugunsgrēki, tajos viens cilvēks gājis bojā, bet vēl viens cietis, liecina Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) apkopotā operatīvā informācija.

Vakar ap plkst.17.30 ugunsdzēsēji devās uz Latgales ielu Alūksnē, kur vienstāvu dzīvojamā mājā bija izveidojies sadūmojums. Notikuma vietā tika konstatēts, ka pa ēkas logu un durvju ailēm veļās dūmi un ēkā izveidojies spēcīgs sadūmojums.

Pirms VUGD ierašanās kaimiņš no piedūmotās ēkas bija iznesis divus cilvēkus. Abi cilvēki tika nodoti Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem, kuri konstatēja, ka viens no cietušajiem jau ir miris. Ugunsgrēkā dega sadzīves mantas un skapis desmit kvadrātmetru platībā.

Platības ziņā lielākais ugunsgrēks izcēlies šonakt Atbrīvošanas alejā Rēzeknē, kur deg vienstāvu neapsaimniekota ēka 300 kvadrātmetru platībā. Izsaukums uz notikuma vietu tika saņemts ap pusnakti, un šobrīd vēl turpinās tā dzēšanas darbi.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, starpsiena un elektrības rozete, trīs vieglās automašīnas, bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens un sodrēji piecu ēku dūmvados.

Ugunsdzēsēji vakar palīdzēja arī nelaimē nokļuvušiem dzīvniekiem - Jelgavā un Rīgā no kokiem tika nocelti divi kaķi, kuri saviem spēkiem netika lejā, bet citviet Rīgā tika atbrīvots automašīnas motora nodalījumā iesprūdis kaķis.

Otrdien desmit ugunsgrēki dzēsti novados, trīs Rīgā, bet divi citās pilsētās.

Diennakts laikā VUGD darbinieki veikuši arī 14 glābšanas darbus - četrus novados, septiņus Rīgā, bet trīs citās pilsētās.

Kopš gada sākuma valstī reģistrēti 8111 ugunsgrēki, tostarp 2253 kūlas degšanas gadījumi. No 1.janvāra līdz šodienai ugunsgrēkos cietuši 334, bet gājuši bojā 69 cilvēki, tostarp trīs nepilngadīgie.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu