Supervaronis no Atlantīdas - Akvamens

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

«Blonds vīrelis, tērpies zaļganoranžā kostīmā, traucas pāri okeānam, izmantodams delfīnus kā ūdensslēpes.» Aptuveni šādi var raksturot vienu no spilgtākajiem Akvamena attēlojumiem interneta plašumos. Diez ko lielu cieņu šāds varoņa attēlojums nerada. Tieši otrādi - Akvamens ir viens no apsmietākajiem supervaroņiem. Bet tas pavisam noteikti nav pelnīti.

Pirmsākumus Akvamenam varam meklēt tālajā 1941. gadā jeb tā saucamajā komiksu zelta laikmetā. Tolaik savu dienas gaismu ieraudzīja arī tādi «smagsvari» kā Betmens un Supermens. Visi kopā viņi darīja to, ko savulaik, šķiet, darīja visi, proti - cīnījās pret nacistiem. Akvamens ir ne tikai teju vienā vecumā ar diviem pazīstamākajiem supervaroņiem, bet tika veidots kā visai nopietns un vērā ņemams personāžs. Un komiksu pasaulē tas tā ir saglabājies līdz pat mūsdienām.

Tomēr visu nosaka uz plašāku auditoriju tēmētais kino un televīzija. Sākotnēji viss bija labi - uz TV ekrāniem Akvamens pirmo reizi parādījās 60. gados animācijas seriālā «Supermena un Akvamena piedzīvojumu stunda». Tur Akvamens nostiprināja savu labo slavu, bet diemžēl ne uz ilgu laiku. Tikai pāris gadus vēlāk animācijas seriālā «Superdraugi» Akvamens tika attēlots kā daudz vājāks un nenopietnāks personāžs. Līdzīgi tas notika ar Ādama Vesta Betmenu, kaut gan Akvamena gadījumā tēla reputāciju tā arī nav izdevies labot.

Zinot paša Akvamena vēsturi, tas var likties pārsteidzoši - sākot jau ar galvenajām varoņa spējām jeb kontroli pār ūdens iemītniekiem. Protams, no malas tas var izklausīties nedaudz absurdi, jo kādu gan labumu varētu sniegt spēja vadīt zivis? Bet pamēģiniet atsaukt atmiņā kanālu «National Geographic» vai «Discovery» raidījumus par haizivīm un milzu kalmāriem! Pēc tam Akvamena spējas vairs nešķiet nekāda joka lieta. Nemaz nerunājot par radībām, par kuru eksistenci mēs vēl pat nenojaušam. Akvamena arsenālā ietilpst arī spēja brīvi pārvietoties zem ūdens, pārcilvēcīgs spēks un izturība.

www.kinoblogeri.lv

Bet ar to visa jautrība tikai sākas. Kā izrādās, Akvamens ir pa pusei cilvēks un pa pusei atlantietis. Ja ar faktu vien, ka (supervaroņu pasaulē) zudusī Atlantīda eksistē, jau nepietiktu, izrādās, ka Akvamens ir arī pilntiesīgs tās un visu septiņu jūru valdnieks. Vēl sarežģītāku šo varoni padara nicinājums no atlantiešu puses, kā arī to nemitīgais naids pret «virszemes iedzīvotājiem». Visticamāk, nākamā gada Akvamena pilnmetrāžas filmā to visu arī redzēsim, un filmas sauklis varētu būt «Kad «Troņu spēles» tiekas ar supervaroņiem un globālo sasilšanu».

Facebook.com/kinoblogeri

Bet līdz tam un jau pavisam drīz Akvamena uzlaboto versiju sastapsim «Taisnības līgā». Pagaidām nav skaidrs, cik ļoti filmas veidotāji būs iespaidojušies no lieliskās personāža vēstures, tomēr fakts vien, ka varoņa lomas atveidošanai tika izvēlēts «Troņu spēļu» aktieris Džeisons Momoa, pierāda to, ka tiek iets pa pareizo ceļu. Kas zina, varbūt mums pat izdosies piedzīvot brīdi, kad beidzot tiks atjaunota Akvamena labā slava.

twitter.com/kinoblogeri

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu