Labi būt Putina radiniekam! Var «pelnīt» €82 000 dienā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ALEKSEY NIKOLSKYI / Sputnik

Krievijas noziedzīgā režīma vadītāja Vladimira Putina māsīcas dēls Mihails Šelomovs salīdzinoši neilgā laikā kļuvis par ļoti veiksmīgu «uzņēmēju» – pagājušajā gadā viņš «pelnījis» vidēji 5,5 miljonus rubļu (82 000 eiro) dienā, vēsta Krievijas medijs «Doždj».

Par Šelomova iespaidīgajiem ienākumiem kļuvis zināms no trīs viņam piederošo uzņēmumu finanšu pārskatiem par 2016. gadu.

Trīs Šelomovam piederošie uzņēmumi pagājušajā gadā strādājuši ar 2,04 miljardu rubļu (gandrīz 30 miljonu eiro) lielu tīro peļņu.

Šelomovam pieder 99,99% uzņēmuma «Akcept» kapitāldaļu. Savukārt šim uzņēmuma pieder kompānijas «Platinum» un «Sogaz-Ņedvižemostj». Minētie uzņēmumi veic investīcijas vērtspapīros un nodarbojas ar nekustamā īpašuma pārvaldīšanu.

Uzņēmumiem «Akcept» un «Platinum» pieder arī 8,4% Krievijas bankas «Rossija» akciju, kas ir Asv un ES sankciju sarakstā.

«Akcept» arī kontrolē 12,47% Krievijas apdrošināšanas kompānijas «Sogaz» akciju, bet «Sogaz-Ņedvižemostj» pieder ēka Sanktpēterburgā, kurā atrodas «Sogaz» birojs.

Tajā pašā laikā Šelomovs turpinājis strādāt Krievijas kuģniecības kompānijā «Sovkomflot», kur viņa alga nepārsniedz 10 000 eiro gadā.

Kā liecina ASV bāzētā neatkarīgā Korupcijas un organizētās noziedzības izpētes centra («The Organized Crime and Corruption Reporting Project», OCCRP) un Krievijas laikraksta «Novaja Gazeta» aplēses Šelomova īpašumu vērtība veidojot 573 miljonus ASV dolāru (491 miljoni eiro).

OCCRP un «Novaja Gazeta» pētījumā uzsvērts, ka Šelomovs ir Putinam pietuvināts cilvēks. Viņš darbojas kā Putina «pilnvarotais» - viņam formāli pieder Putina aktīvi.

Šajā pētījumā arī norādīts, ka Putina patiesā īpašumu vērtība veido aptuveni 24 miljardus dolāru (20,5 miljardus eiro).

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu