Pulksteņa pārgriešanas dēļ kavē darbu vai ierodas skolā stundu ātrāk

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Naktī uz svētdienu pulksteņa rādītājs jāpagriež vienu stundu atpakaļ, kas nozīmē, ka rīti būs gaišāki, savukārt vakaros ātrāk satumsīs. 56% Latvijas iedzīvotāji uzskata, ka pāreja uz ziemas un vasaras laiku viņu veselību un pašsajūtu ietekmē nelabvēlīgi, secināts pētījumu kompānijas «Kantar TNS» oktobrī veiktā aptaujā. Vaicājot rīdziniekiem, vai viņi atceras par laika maiņu šajās brīvdienās, vairums atzina, ka to zina, taču tikai retajam tas ikdienu ietekmē nelabvēlīgi.

Rīdzinieks Toms bija piemirsis par pāreju uz ziemas laiku šajās brīvdienās, tāpēc ir pateicīgs par atgādinājumu. Tad, kad pulkstenis jāpagriež stundu atpakaļ, viņš priecājas, jo var ilgāk pagulēt, taču citādi nekādas izmaiņas tā dēļ viņš nav izjutis.

Tamāru šis process būtiski neietekmē, taču viņa atminas, ka ir bijušas reizes, kad viņa ieradusies darbā stundu agrāk vai vēlāk, taču tas bijis agrāk. Jauno māmiņu Vitu laika maiņa neietekmē, taču viņa vēl nezina, kā reaģēs mazulis. Pašai nav bijuši starpgadījumi, bet ir dzirdējusi, ka uz tikšanos cilvēki atnāk katrs savā laikā.

Tīna jau bija lasījusi ziņu par to, ka naktī uz svētdienu stunda jāpagriež atpakaļ, taču viņas dzīves ritmu tas nemaina un problēmas nesagādā, bet, atceroties skolas laikus, vienmēr ir bijuši cilvēki, kuri ieradušies vēlāk un kuri nav zinājuši par pāreju uz ziemas vai vasaras laiku, kā rezultātā bijuši skandāli un pārpratumi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu