Aizdomas par vācu autoražotāju vienošanos fiksēt tehnoloģiju cenas

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Eiropas Savienības varasiestādes ir izvērsušas izmeklēšanu saistībā ar iespējamu pretlikumīgu vienošanos Vācijas lielo autoražotāju starpā. Tagad uzmanības centrā nonākuši Daimler AG un Volkswagen grupa, un abos koncernos sāktas pārbaudes.

Eiropas Savienības godīgas konkurences uzraudzības institūcijas 2017.gada jūlijā darīja zināmu, ka ir sākušas vētīt, vai Vācijas autobūves uzņēmumi nav izveidojuši karteli, kurā

panākta savstarpēja vienošanās fiksēt dīzeļdzinēju un citu tehnoloģiju cenas jau desmitgadēm ilgi,

vēsta Automotive News Europe.

Pagājušajā nedēļā Daimler paziņoja, ka pēc pašu iniciatīvas paziņojuši par iespējamu pretlikumīgu vienošanos, lai izvairītos no soda. Pirmdien koncerns savukārt pavēstīja, ka Eiropas Komisijas atbildīgās institūcijas ir sākušas pārmeklēt kompānijas īpašumus.

Tikmēr Volkswagen grupa pirmdien paziņoja, ka izmeklētāji pētījuši dokumentus tās galvenajā mītnē Volfsburgā, kā arī grupas premium zīmola Audi galvenajā mītnē Ingolštatē.

«Pārbaudes ir

saistītas ar komisijas bažām, ka vairāki vācu autobūves uzņēmumi varētu būt pārkāpuši Eiropas Savienībā spēkā esošos likumus,

kas aizliedz karteļu veidošanu un negodīgas biznesa prakses īstenošanu,» teikts Eiropas Komisijas paziņojumā.

Var piebilst, ka pagājušajā piektdienā ar paziņojumu, ka izmeklētāji pārmeklējuši galveno mītni, klajā nāca BMW un piebilda, ka dara visu iespējamo, lai palīdzētu izmeklēšanai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu