Kenijā uzbrukumā universitātei nogalināti divi darbinieki un ievainoti vairāki studenti

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: DAI KUROKAWA / EPA

Uzbrukumā Kenijas otras lielākās pilsētas Mombasas Tehniskās universitātes studentu pilsētiņai otrdien nogalināti divi darbinieki un ievainoti vairāki studenti, vēsta aculiecinieki. Uzbrucēji apšaudīja spēkratus, kas bija ceļā uz studentu pilsētiņu, kura atrodas piekrastē Kvales apgabalā.

Kāda aculieciniece, kas nevēlējās atklāt savu vārdu, aģentūrai «Reuters» pastāstīja, ka kopā ar citiem studentiem viņai izdevies izkļūt no autobusa, uz kuru bruņoti cilvēki atklājuši uguni.

Viņa piebilda, ka redzējusi asinīm noplūdušus studentus, kas tikuši nesti ārā no kādas ēkas studentu pilsētiņā.

Šāvēju identitāti vēl nav izdevies noskaidrot.

Taču radikālo islāmistu grupējums «Shabaab» bieži veic uzbrukumus gar Kenijas un Somālijas robežu un Kenijas piekrastē. 2015.gadā grupējuma kaujinieki uzbruka universitātei Garisā, nogalinot 148 studentus.

Uzbrukumā Kvalē nogalinātas divas sievietes, kuras strādāja universitātē. Viens no šoferiem un divi policisti ir ievainoti, atklāja avots policijā.

Studentu autobusu pavadīja mikroautobuss, kurā atradās vairāki universitātes darbinieki, un divi policisti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu