Video: Spānijas policija ar stekiem dauza Katalonijas referenduma balsotājus

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Internetā izplatīti video, kuros redzama vardarbība Katalonijas referenduma laikā. Video kadros redzams, kā Spānijas policija iedzīvotājus, kuri devās balsot referendumā, dauza ar stekiem un izrāda savu varu. Spānija jau paziņojusi, ka izmantos visas likumā paredzētās iespējas, lai nepieļautu reģiona atdalīšanos no Spānijas.

Spānijas tieslietu ministrs Rafaels Katala paziņojis, ka Spānija darīs visu, ko ļauj likums, lai novērstu Katalonijas neatkarības pasludināšanu, norādot, ka nevienam nav tādu tiesību.

Katalonijas varasiestādes paziņojušas, ka 90% referenduma dalībnieku nobalsojuši par Katalonijas neatkarību.

Katalonijā svētdien notika balsošana Spānijas valdības aizliegtajā neatkarības referendumā, lai gan policija mēģināja nepieļaut balsošanu, ieņemot referenduma iecirkņus, konfiscējot urnas un biļetenus, kā arī lietojot spēku, lai neļautu cilvēkiem doties balsot.

Pēc Katalonijas valdības sniegtajām ziņām, policijas vardarbībā svētdien cietis 893 cilvēks. Katalonijas valdības vadītājs Karless Pudždemons solījis izveidot īpašu komisiju, kas izmeklēs notikušo.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu