Kādas sankcijas ES piemērojusi citām valstīm?

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: sanctionsmap.eu

Eiropas Savienības (ES) prezidējošā valsts Igaunija piektdien Tallinā notiekošā digitālā samita laikā publiskos ES Sankciju karti - tīmekļa vidi, kurā visi interesenti var saņemt jaunāko informāciju par ES piemērotajām sankcijām. Karti izstrādājusi Igaunijas Ārlietu ministrija.

ES Sankciju karte

«Mēs Tallinas digitālajā samitā Tallinas Radošajā centrā publiskosim ES Sankciju karti. Uz pasākumu ieradušos viesus un žurnālistus iepazīstināsim ar tīmekļa lapu,» aģentūrai BNS ceturtdienas vakarā pavēstīja Igaunijas Ārlietu ministrijas preses pārstāvis Armo Vasks, piebilstot, ka no piektdienas šis digitālais risinājums būs pieejams tiešsaistē.

ES savā kopīgajā ārpolitikā un drošības politikā sankcijas izmanto aizvien vairāk. Šobrīd ES piemēro apmēram 40 sankciju režīmus, kurus noteikusi ANO Drošības padome vai ES Padome.

Kartē redzams, ka sankciju «rekordiste» ir kodolvalsts Ziemeļkoreja, kam piemērotas 39 veidu sankcijas. Tikmēr Sīrijai piemērotas 24 veidu sankcijas, bet Lībijai - 13.

Sankciju kartes mērķis ir sniegt jaunāko informāciju digitālā, vienkāršā un lietotājiem parocīgā formā par ES piemērotajām sankcijām, norādīja Ārlietu ministrija.

Sankciju kartes mērķis ir atvieglot informācijas iegūšanu un tuvināt ārpolitiku pilsoņiem, kā arī padarīt ES sankciju politiku caurskatāmāku un sabiedrībai saprotamāku.

Pēc Igaunijas prezidentūras beigām ES Sankciju karte tiks nodota Eiropas Komisijai (EK), kas to uzturēs tālāk.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu