Stopiņu novadā aizturēts narkomāns, kas zadzis velosipēdus

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Valsts policija

8. septembrī Valsts policijā vērsās iedzīvotāja, kura ziņoja, ka Stopiņu novadā no daudzdzīvokļu nama kāpņutelpas nozagts pusaudžu divritenis. Izmeklēšanas laikā policisti ieguva informāciju, ka īsā laika posmā Stopiņu novadā izdarītas vēl divas velosipēdu zādzības, par kurām sākotnēji īpašnieki nebija ziņojuši.

Valsts policijas Salaspils iecirkņa policisti vērsās pie Stopiņu novada pašvaldības policijas, lai piekļūtu videonovērošanas kameru ierakstiem. Izskatot ierakstus, pašvaldības policisti tajos kā divriteņu zagli atpazina 1983. gadā dzimušu vīrieti, kurš jau iepriekš sodīts par zādzībām un narkotiku lietošanu.

Noskaidrojot vīrieša atrašanās vietu, Valsts policijas Salaspils iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas policisti trešdien, 20. septembrī, viņu aizturēja.

Aizturēšanas brīdī vīrietis atradās acīmredzamā narkotisko vielu ietekmē. Policistiem viņš atklāja, ka zādzības veicis, lai iegūtu naudu heroīna iegādei.

Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 175. panta pirmās daļas – par zādzību. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz diviem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods.

Ja ekspertīzes rezultāti apliecinās, ka vīrietis aizturēšanas brīdī atradies narkotisko vielu ietekmē, viņam būs jāatbild arī par narkotiku lietošanu.

Policija šobrīd skaidro, kur aizturētais vīrietis licis nozagtos divriteņus, lai tos atdotu likumīgajiem īpašniekiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu