Nodrošinās labāku LR2 uztveramību Latgalē

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) ceturtdien sēdē apstiprināja grozījumus Latvijas Radio (LR) izsniegtajā apraides atļaujā programmai «Latvijas Radio 2» (LR2), lai nodrošinātu labāku tās uztveramību Latgalē, pastāstīja padomes priekšsēdētāja Dace Ķezbere.

Viņa norādīja, ka, uzstādot jaunu raidītāju, tika paplašināts raidīšanas spektrs, tādējādi uzlabojot LR2 uztveramību Latgalē.

NEPLP nolēma papildināt LR izsniegto apraides atļauju ar programmas izplatīšanas vietu «Dagda» un raidīšanas vietu «Dagda 98,6 MHz», tādējādi tuvākajā laikā Dagdas un tās apkārtnes iedzīvotājiem LR2 būs dzirdams jaunā uztveršanas kvalitātē.

Kā ziņots, Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs (LVRTC) kopumā pēdējo piecu gadu laikā apraides infrastruktūras attīstīšanā, uzlabošanā un uzturēšanā, tostarp arī sabiedriskā radio apraides uzlabošanā gan Krievijas un Baltkrievijas pierobežā, gan citviet Latvijā, ir investējis 1,3 miljonus eiro.

Tāpat, veicot ikgadējos uztveršanas mērījumus visā Latvijas teritorijā, LVRTC konstatējis, ka mazāk nekā 1% valsts teritorijas televīzijas uztveršana bezmaksas zemes ciparu apraidē ir problemātiska. Tās ir ģeogrāfiski īpašas vietas, kurās iedzīvotāji var saskarties ar problēmām zemes ciparu televīzijas, kā arī atsevišķu radioprogrammu uztveršanā ar standarta ierīcēm. Šādas vietas ir Krāslavā, Sabilē, Kandavā, Vidzemes augstienē, Turaidā, kā arī Liepājas apkaimē robežā ar Lietuvu.

Pēc LVRTC valdes priekšsēdētāja Valda Boktas teiktā, brīvas informācijas pieejas nodrošināšanai visiem valsts iedzīvotājiem, LVRTC ir izvērtējis visas infrastruktūras uzlabošanas iespējas. «Kā efektīvāko un arī ekonomiski izdevīgāko vērtējam tieši divu jaunu apraides mastu būvniecību pierobežā,» uzsver Bokta.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu