Vācijā medbrāli tur aizdomās par 84 pacientu nogalināšanu (1)

TVNET/EuroNews
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Vācijā bijušais medbrālis, kas jau notiesāts par divu pacientu slepkavībām, tiek turēts aizdomās par vēl vismaz 84 cilvēku nonāvēšanu, vēsta raidorganizācija «Euronews». Domājams, ka viņš nogalināja desmitiem cilvēku, injicējot nāvīgu sirdszāļu devu.

40 gadus vecais Nīlss Hēgels pēc notiesājošā sprieduma 2015.gadā tika ieslodzīts uz mūžu. Viņu atzina par vainīgu divu pacientu slepkavībā un vēl divos slepkavības mēģinājumos. Taču prokuratūrai jau tolaik bija aizdomas, ka patiesais upuru skaits varētu pārsniegt 30 vai 40.

Tagad viņu tur aizdomās par vēl 84 cilvēku nonāvēšanu laikā no 2000. līdz 2005. gadam. Likumsargi pie šā skaitļa nonāca, no jauna pārbaudot 134 Hēgela bijušo pacientu mirstīgās atliekas. Iespējams, ka patiesais upuru skaits ir vēl lielāks, jo daudzi no medbrāļa pacientiem tika kremēti, tāpēc viņu mirstīgās atliekas pārbaudīt nebija iespējams.

«Ja tolaik atbildīgie, konkrēti Oldenburgas klīnika un vēlāk [darbinieki] Delmenhorstā, nebūtu vilcinājušies ziņot varasiestādēm», Hēgelu būtu izdevies apturēt daudz ātrāk, norādījis Oldenburgas policijas vadītājs Johans Kīhme.

Tiesā Hēgels mēģināja attaisnot savas darbības ar «garlaicību» un emocijām, ko dažkārt izdevies gūt no pacientu atdzīvināšanas.

Domājams, ka Hēgelu turpinās tiesāt. Taču Vācijā nav iespējams piespriest vairākus mūža ieslodzījumus, tāpēc tas Hēgela sodu, visticamāk, neietekmēs, norāda raidorganizācija ABC.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu