«Boko Haram» Nigērijā nogalinājuši 31 zvejnieku

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Musulmaņu radikāļu teroristu grupējums «Boko Haram» Nigērijas ziemeļaustrumos Čadas ezera salās divos uzbrukumos nogalinājis vismaz 31 zvejnieku, pirmdien vakarā pavēstīja zvejnieku un džihādistu pretinieku formējuma pārstāvji.

Bruņoti džihādisti sestdien zvejniekiem, kas strādājuši Duguri un Dabarvanzamas salās, uzbrukuši, upurus sašaujot un sacērtot.

Uzbrucēji Dugari salā vienu zvejnieku atstājuši dzīvu. Viņi iekrāvuši šī zvejnieka laivā 12 upuru līķus un likuši tam nogādāt viņus Bagā, šādi paužot brīdinājumu, lai neviens šajā ezerā vairs nezvejo.

«Viņi šim paglābtajam zvejniekam likuši informēt karavīrus Bagā, ka tie gaida viņus šajās salās,» pastāstīja zvejnieku pārstāvis.

«Boko Haram» izvērstā karadarbība, kuras mērķis ir Nigērijas ziemeļaustrumos nodibināt konservatīvu islāmistu valsti, kopš 2009.gada prasījusi vismaz 20 000 dzīvību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu