ES jurists: Slovākijas un Ungārijas prasība pret bēgļu kvotām būtu noraidāma

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Eiropas Savienības (ES) Tiesas ģenerāladvokāts Īvs Bo trešdien atzinis, ka Ungārijas un Slovākijas prasības atcelt obligātās patvēruma meklētāju pārdales kvotas būtu noraidāmas.

Ungārija un Slovākija apgalvo, ka ar vairākuma balsošanas procedūru 2015.gada septembrī pieņemtais lēmums ieviest kvotas 120 000 patvēruma meklētāju pārvietošanai no Itālijas un Grieķijas uz citām dalībvalstīm ir pretrunā ar ES tiesību normām.

Pret šo lēmumu balsoja Ungārija, Slovākija, Rumānija un Čehija.

Taču Bo savā viedoklī norāda, ka ES līgumi pieļauj pieņemt šādus lēmumus nepārprotami definētu ārkārtas situāciju risināšanai.

Bo uzskata, ka ES nav pārsniegusi savas pilnvaras un ka ar šo lēmumu izveidotais mehānisms esot «samērīgs līdzeklis» Grieķijas un Itālijas situācijas atvieglošanai pēc masveida nelegālo imigrantu pieplūduma.

Slovākija un Ungārija ES Tiesā vērsās 2015.gada decembrī, taču spriedums šajā lietā sagaidāms tikai šī gada otrajā pusē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu