Vācijā pieaudzis konservatīvo pārsvars pār sāncenšiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: DOMENIC AQUILINA / EPA

Vācijas kancleres Angelas Merkeles vadītie konservatīvie ir palielinājuši savu pārsvaru pār politiskajiem sāncenšiem, gatavojoties 24. septembrī paredzētajām parlamenta vēlēšanām, liecina trešdien publiskotās aptaujas rezultāti.

Merkeles vadīto Kristīgo demokrātu savienību (CDU) un tās Bavārijas partneri - Kristīgi sociālo savienību (CSU) - gatavi atbalstīt 40% vāciešu, noskaidrots sabiedrisko pētījumu un statistikas analīzes institūta «Forsa» aptaujā.

Konservatīvo popularitāte šobrīd ir augstākajā līmenī kopš Merkeles 2015.gada septembrī pieņemtā pretrunīgi vērtētā lēmuma atvērt durvis sīriešu bēgļiem, kā rezultātā Vācijā ieradās apmēram miljons patvēruma meklētāju,

Aptauja, kas veikta no 10.līdz 14.jūlijam, arī liecina, ka Merkeles popularitāti vēlētāju acīs nav mazinājusi šomēnes Hamburgā notikušā G20 samita laikā piedzīvotā vardarbība.

CDU/CSU popularitāte nedēļas laikā pieaugusi par vienu procentpunktu, neskatoties uz plašajām reportāžām par vardarbību samita laikā.

Tikmēr atbalsts konservatīvo galvenajiem sāncenšiem sociāldemokrātiem (SPD) turpina kristies.

SPD šobrīd atbalsta 22% respondentu salīdzinājumā ar 25,7% balsu, ko partija saņēma iepriekšējās Bundestāga vēlēšanās 2013.gada septembrī.

«Forsa» vadītājs Manfrēds Gilners prognozē, ka diez vai SPD līdz vēlēšanām izdosies sadeldēt 18 procentpunktu starpību, kas tos šķir no konservatīvajiem.

«Strauja atgūšanās netiek prognozēta,» viņš uzsvēra.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu