Krievijā hakeru grupas «Šaltai-Boltai» līderim Aņikejevam piespriež divu gadu cietumsodu

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Maskavas tiesa ceturtdien Krievijas hakeru grupas «Šaltai-Boltai» līderim Vladimiram Aņikejevam piesprieda divus gadus cietumā par augsta ranga amatpersonu kontu uzlaušanu.

Aņikejevs, kurš apcietinājumā atrodas kopš 2016.gada oktobra, slēgtā tiesas sēdē tika atzīts par vainīgu nelikumīgā piekļuvē informācijai datoros, pavēstījusi tiesa.

Aņikejevs tika apsūdzēts par vēršanos pret Kremļa propagandistu Dmitriju Kiseļovu, Krievijas prezidenta Vladimira Putina padomnieku Andreju Belousovu un premjerministra Dmitrija Medvedeva preses sekretāri Nataļju Timakovu un citām personām.

Divu gadu ieslodzījums Aņikejevam tika piespriests pēc tam, kad viņš atzina vainu un piekrita sadarboties ar izmeklētājiem.

Aņikejevs neplāno apstrīdēt tiesas spriedumu, pavēstīja viņa advokāts.

«Šaltai-Boltai» hakeri ir zaguši un publicējuši Krievijas augstāko amatpersonu, uzņēmumu un mediju pārstāvju elektroniskās sarakstes. Saistībā ar šo lietu tika aizturētas vairākas augsta ranga Krievijas Federālā drošības dienesta (FDD) amatpersonas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu