Atvieglo dzīvi divu aviokompāniju pasažieriem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Trešdien atcelts martā ASV ieviestais aizliegums pārvadāt lielas elektroniskās ierīces rokas bagāžā tiešos aviokompānijas «Turkish Airlines» reisos no Turcijas un «Emirates» reisos no Dubaijas, ziņo mediji.

Savienotās Valstis 25.martā paziņoja, ka aizliedz pārvadāt klēpjdatorus un citas lielas elektroniskās ierīces rokas bagāžā tiešos reisos no 10 lidostām Turcijā, Libānā, Jordānijā, Ēģiptē, Kuveitā, Saūda Arābijā, Katarā un Marokā.

«Emirates» paziņojumā teikts, ka aviokompānija ieguvusi izņēmumu no šī aizlieguma pēc tam, kad ieviesa jaunus drošības pasākumus, ko pieprasīja Vašingtona, tostarp ultraskaņas skenerus bagāžai un citus tehniskus drošības risinājumus.

«Emirates» paziņoja, ka aizliegums atcelts visiem tās reisiem uz ASV.

Turcijas privātā ziņu aģentūra «Dogan» vēsta, ka arī aviokompānija «Turkish Airlines» trešdienas rītā pieņēmusi pasažierus ar elektroniskajām ierīcēm reisā no Stambulas Ataturka lidostas uz Ņujorkas Džona F. Kenedija starptautisko lidostu.

Turcijas valsts ziņu aģentūra «Anadolu» otrdien citēja Turcijas transporta ministra Ahmeta Arslana sacīto, ka aizliegums tiks atcelts trešdien.

«Dogan» ziņoja, ka ASV un Lielbritānijas amatpersonas otrdien veikušas drošības pārbaudes Ataturka lidostā.

Svētdien aizliegums tika atcelts aviokompānijas «Etihad» reisiem no Abū Dabī.

«Etihad» bija pirmā aviokompānija, kas izpildīja ASV prasības drošības jomā.

Arī Lielbritānija, sekojot ASV piemēram, martā aizliedza klēpjdatoru un citu lielu elektronisko ierīču pārvadāšanu rokas bagāžā reisos no sešām valstīm, tostarp Turcijas, bet ne no Apvienotajiem Arābu Emirātiem (AAE).

«Turkish Airlines» vadītājs Bilals Eksi pauda cerību, ka arī Lielbritānija drīz atcels savu aizliegumu aviokompānijas reisiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu