Rīgas Centrāltirgus vadītājs Morozovs vēl nav izlēmis, vai uzņemsies Saeimas deputāta pienākumus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sintija Zandersone/LETA

Rīgas Centrāltirgus valdes priekšsēdētājs Andris Morozovs vēl nav izlēmis, vai uzņemsies Saeimas deputāta pienākumus Ņikitas Ņikiforova (S) vietā, kurš ievēlēts Jūrmalas pašvaldībā.

Gadījumā, ja Morozovs kļūtu par deputātu, viņš nevarētu šo amatu savienot ar Centrāltirgus valdes priekšsēdētāja pienākumiem. Morozovs aģentūrai LETA sacīja, ka vēl plāno izvērtēt, vai viņš kļūs par parlamentārieti.

Savukārt Daugavpils mēra amata kandidāta Andreja Elksniņa (S) vietu parlamentā varētu ieņemt bijusī Saeimas deputāte Jeļena Lazareva (S). Viņa aģentūrai LETA apliecināja, ka plāno kļūt par deputāti.

«Saskaņas» Saeimas frakcija būs jāpamet arī Valērijam Agešinam, kurš ievēlēts Liepājas domē. Agešina vietu plāno ieņemt no «Saskaņas» izslēgtais, tagad partijas «Liepājas kvadrāts» pārstāvis Romans Miloslavskis. Viņš iepriekš teica, ka attiecībā uz iespējamo sadarbību ar frakciju «Saskaņa» esot pāragri runāt un patlaban nekādas konkrētas pārrunas nav notikušas.

«Saskaņas» Saeimas frakcijas vadītājs Jānis Urbanovičs aģentūrai LETA sacīja, ka ar Miloslavski vēl nav runājis par iespējamo darbību frakcijā, tāpēc atturējās vērtēt, kāda varētu būt sadarbība ar šo deputātu.

Urbanovičs arī piebilda, ka pagaidām pāragri runāt, kurš varētu ieņemt frakcijas priekšsēdētāja vietnieka amatu Agešina vietā.

Kā ziņots, kopumā dažādās pašvaldības ievēlēti kopumā seši Saeimas deputāti. Parlamenta Juridiskā biroja vadītāja Dina Meistere aģentūrai LETA iepriekš skaidroja, ka neatkarīgi no tā, vai Saeimas deputāts ir vai nav uzrakstījis iesniegumu par mandāta nolikšanu, deputāts uz likuma pamata zaudē mandātu, ja tiek ievēlēts kādā pašvaldībā.

Meisteres ieskatā, Saeimas deputāts zaudē mandātu dienā, kad uz pirmo sēdi sanāk jaunievēlētā pašvaldības dome. No šīs dienas politiķim arī vairs nemaksā mēnešalgu par Saeimas deputāta pienākumu pildīšanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu