Izglābta dzīvība pakistāņu mazulim, kurš piedzima ar nedabīgi lielu galvu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Caters

Pēc tam, kad kāds anonīms labdaris ziedoja naudu operācijai un ceļa izdevumiem, ASV Dalasas pilsētā tika veikta operācija pakistāņu puisēnam, kurš piedzima ar nedabīgi lielu galvu un bija nolemts drīzai nāvei, vēsta izdevums «Dailymail».

Tagad pusotru gadu vecajam Ibtisamam Faisalam mēnesi pēc dzimšanas tika diagnosticēta hidrocefālija. Puisēna galvaskausa apkārtmērs palielinājās līdz pat 73 centimetriem.

Ūdensgalvas dēļ zēns nespēja nedz aizvērt acis, lai gulētu, nedz brīvi kustēties un piecelties no gultas. Vietējie ārsti bērnam paredzēja drīzu nāvi, ja vien viņš netiks nogādāts pie ārvalstu ārstiem.

Notika neticamais un, pateicoties kādam labdarim, kurš piedāvāja finansēt operāciju un lidojumu uz ASV, puisēns tika nogādāts pie Dallasas vadošajiem ķirurgiem, kuri veica operāciju un samazināja galvaskausa apkārtmēru līdz 61 centimetram, stāsta zēna māte Laraiba (Laraib).

Ārsti cer, ka drīz mazais varēs sēdēt, kustēties un pilnvērtīgi izbaudīt bērnību.

«Katram vecākam ir grūti pārdzīvot sava bērna ciešanas. Redzēt kā viņš izaug, nespējot pat piecelties no gultas, – tas ir šausmīgi, žurnālistiem stāstīja Lairaba.

Kad 2016. gada augustā puisēnam tika diagnosticēta šī slimība, vietējie ārsti paziņoja, ka Pakistānā bērnam atveseļoties nav izredžu un viņa vienīgā iespēja izdzīvot ir doties uz kādu no labākajām ārvalstu slimnīcām.

«Mēs bijām ļoti uztraukušies, jo visā pasaulē ir tikai 100 ārsti, kas specializējas šajā slimībā. Mēs pavadījām daudzas negulētas naktis, sūtot e-pasta ziņas visiem šiem ārstiem, bet katru reizi tikām atraidīti, līdz ar paziņu starpniecību atradām Dalasas ārstu Džefriju Feironu, kurš piekrita veikt sarežģīto operāciju.

Vairākus mēnešus mēs pūlējāmies savākt finansējumu operācijai, līdz parādījās kāds anonīms labdaris, kurš piedāvāja apmaksāt gan ceļa izdevumus, gan pašu operāciju. Mēs esam vairāk nekā pateicīgi šim cilvēkam, kurš izglāba mūsu dēla dzīvību,» turpināja Lairaba.

2017. gada martā Ibtisams piedzīvoja pirmo operāciju un pašlaik atrodas mājās, Pakistānā, informē «Dailymail».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu