Aprīlī sociālā darbinieka un sociālā mentora atbalstu saņēmušas 205 personas no 14 valstīm

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Aprīlī sociālā darbinieka un sociālā mentora atbalsts nodrošināts kopumā 205 patvēruma meklētājiem un personām ar bēgļa vai alternatīvo statusu, liecina informācija Sabiedrības integrācijas fonda mājaslapā.

Atbalsts sniegts 40 ģimenēm (ar un bez bērniem) un 43 individuāliem klientiem. Viņu vidū bija 114 pilngadīgas un 91 nepilngadīga persona, kas ieradušās no Sīrijas, Eritrejas, Tadžikistāna, Afganistānas, Bangladešas, Azerbaidžānas, Indijas, Libānas, Krievijas, Baltkrievijas, Šrilankas, Irākas, Kubas, Kamerūnas.

Sociālā darbinieka un sociālā mentora pakalpojums tiek nodrošināts gan patvēruma meklētājiem, kuriem nepieciešama starptautiskā aizsardzība un kurus Latvija ir uzņēmusi Eiropas Savienības pārvietošanas programmas ietvaros, gan personām, kuras Latvijā ierodas patstāvīgi, gan personām, kuras ieguvušas bēgļa vai alternatīvo statusu.

Aprīlī biedrības «Patvērums «Drošā māja«» sociālie darbinieki un sociālie mentori mērķa grupai visbiežāk snieguši atbalstu dokumentu kārtošanā, piemēram, iesniegumu un pieteikumu sagatavošanā Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldē (PMLP) un bankās, izglītības iestādēs, Rīgas sociālajā dienestā, pavadības nodrošināšanā uz dažādām iestādēm, organizācijām, tai skaitā, izglītības iestādēm, PMLP, bankām, medicīnas iestādēm, Rīgas Satiksmi, Nodarbinātības valsts aģentūru, Latvijas Sarkanā Krusta humānās palīdzības punktiem, «Informācijas centrs imigrantiem» (ICI) jurista un psihologa konsultācijām. Kopā ar klientiem aktīvi veikti potenciālo dzīvesvietu meklējumi internetā un klātienē.

Tāpat sniegts atbalsts sadzīvisku jautājumu risināšanā, tai skaitā dažādu sadzīves priekšmetu sagāde - apģērbu, apavu, bērnu rotaļlietu iegāde, sadarbība ar PMIC «Mucenieki» administrāciju, psihologa, optometrista vizītes organizēšana un citi jautājumi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu