Sācies burziņš Uzvaras parkā - tirgo niekus un neļķes

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Valsts policija (VP) šodien Uzvaras parka apkaimē sabiedrisko kārtību nodrošinās pēc īpaša plāna, aģentūra LETA noskaidroja Valsts policijā. Parkā par kārtību ir atbildīgi pasākuma organizētāji, kas nepieciešamības gadījumā var piesaistīt Valsts policiju. Savukārt VP atradīsies pie parka. Šāda kārtība bija arī pagājušajā gadā. Attiecībā uz iespējamiem riskiem VP norādīja, ka policija drošības pasākumiem ir gatava un situāciju kontrolējot.

9.maija sanākšana Uzvaras parkā Rīgā ir sākusies - kā novēroja TVNET, tad ap pulksten 10 no rīta jau vairāki simti cilvēku nesteidzīgi dodas pie pieminekļa nolikt ziedus. Pasākuma norises vietā izkārtotas dažādas teltis, kur iegādāties atspirdzinājumus un kādas uzkodas, tiek atskaņota mūzika, uz ekrāna rāda video fragmentus no 2. pasaules kara. Tiek tirgoti arī suvenīri - attiecīga rakstura nozīmītes un nieki.

Līdzīgi kā citus gadus, apmeklētāju vidū ir cilvēki vecajās kara laika formās. Šobrīd tur kursē dažāda vecuma cilvēki, atnākuši arī jaunieši un vairāki skolēni. Daudziem pie apģērba piespraustas Georga lentītes. Ceļā uz parku var iegādāties puķes; tur lielā daudzumā ielas malā tirgo sarkanas neļķes.

Rīgas mērs Niks Ušakovs (S) kopā ar domes pārstāvjiem, kā arī Krievijas, Baltkrievijas, Azerbaidžānas un Kazahstānas vēstniekiem šorīt nolika ziedus pie Uzvaras pieminekļa.

Drošību piemiņas pasākumā nodrošina ne tikai Valsts policija, bet gan arī vairākas apsardzes firmas. Ceļu policija uzrauga satiksmi gar Uzvaras laukumu, parkā dežūrē arī vairākas mediķu brigādes. Policijas laiva ir arī ūdenskrātuvē pie Uzvaras pieminekļa. Sastrēgumu pagaidām nav, rīta «pīķis» beidzies un šobrīd satiksme apkārtnē ir raita.

Kā vēstīts, biedrība «9maijs.lv» otrdien Uzvaras parkā rīko Krievijā atzīmējamās Uzvaras dienas svinības. Pēc ziedu nolikšanas paredzēts koncerts, kurā piedalīsies vairāk nekā 500 mākslinieku no Latvijas un ārvalstīm.

Tāpat plkst.15 sāksies gājiens, kura mērķis ir saglabāt ģimenes atmiņas par tiem ģimenes locekļiem, kuri 2.Pasales kara laikā ir cīnījušies Sabiedroto rindās pret nacistisko Vāciju. Pasākumu pieteikušas privātpersonas Margarita Dragile un Elizabete Krivcova.

Šogad pirmo reizi sapulci 9.maijā pieteikusi arī biedrība «Nacionālo karavīru atbalstam». Tā plānota Latviešu strēlnieku laukumā laikā no plkst.15. Sapulces mērķis ir atgādināt par 2.Pasaules kara norisi, tā sekām un padomju okupācijas nodarīto kaitējumu.

Kā ziņots, Latvijā šodien atzīmē Eiropas dienu.
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu