Astoņiem brazīliešiem cietumsodi par džihādistu uzbrukuma plānošanu pret Olimpiskajām spēlēm

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Astoņiem Brazīlijas pilsoņiem, kas atzīti par vainīgiem džihādistu uzbrukuma plānošanā pret Riodežaneiro Olimpiskajām spēlēm pagājušajā gadā, ceturtdien tika piespriesti cietumsodi no pieciem līdz 15 gadiem.

Tiesa valsts dienvidu pilsētā Kuritibā piesprieda sodus vīriešiem, kas tika aizturēti pirms Olimpiskajām spēlēm, kuras pirmoreiz notika Dienvidamerikā.

Grupa tika atzīta par vainīgu teroristu vervēšanā un terorisma veicināšanā.

Šie vīrieši «aplīksmoja un cildināja pasaulē īstenotos teroraktus, publicējot «Islāma valsts» izpildītu eksekūciju videoierakstus un instrukcijas par to, kā zvērēt uzticību šī grupējuma līderim,» paziņoja tiesnesis Markušs Žozegrei da Silva, piespriežot sodus.

Grupa arī «apsprieda tematu par potenciāliem mērķiem Brazīlijā – ārzemniekiem Olimpisko spēļu laikā, homoseksuāļiem, musulmaņiem šiītiem un ebrejiem, kā arī instrukcijas spridzekļu veidošanai, nažu lietošanai un šaujamieroču iegādei,» sacīja tiesnesis.

Notiesātie apsprieda terorismu internetā, un ne visi bija personīgi tikušies cits ar citu.

Riodežaneiro Olimpiskās spēles notika pērn no 5. līdz 21.augustam bez nopietniem drošības incidentiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu