Apple ceturkšņa peļņa pieaugusi par 4,9%

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

ASV informācijas tehnoloģiju gigants «Apple Inc.» šā biznesa gada otrajā ceturksnī, kas noslēdzās martā, strādāja ar nedaudz vairāk kā 11 miljardu dolāru (10,08 miljardu eiro) tīro peļņu un tas ir par 4,9% vairāk nekā attiecīgajā laika periodā pirms gada, teikts uzņēmuma otrdien publiskotajā paziņojumā.

Peļņas kāpumu galvenokārt veicinājis tirdzniecības apjoms, kas ceturksnī palielinājies par 4,6% - līdz 52,9 miljardiem dolāru.

Taču viedtelefonu «iPhone» tirdzniecības apjoms ceturksnī nedaudz samazinājies - līdz 50,8 miljoniem vienību.

«Apple» vadītājs Tims Kuks viedtālruņu pārdošanas apjoma kritumu skaidro ar patērētāju vēlmi nogaidīt, ņemot vērā neskaidrības par nākamās paaudzes «iPhone».

Tāpat uzņēmums otrdien paziņoja, ka direktoru padome apstiprinājusi papildu 50 miljardu dolāru atvēlēšanu dividendēm un akciju atpirkšanai, tādējādi paaugstinot līdz 300 miljardiem dolāru kopējo līdzekļu apjomu, ko paredzēts tērēt šai programmai nākamajos divos gados.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu