JKP sarakstā Liepājā līdz ar bijušo KNAB darbinieku Budriķi startēs vēl 14 kandidāti

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Jaunās konservatīvās partijas (JKP) sarakstā Liepājā līdz ar bijušo Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) Politikas plānošanas nodaļas galveno speciālistu izglītības jautājumos Uldi Budriķi startēs vēl 14 kandidāti, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas informācija.

Budriķim, kurš ir biedrības «Satversmes aizsardzībai» valdes loceklis un JKP uzraudzības komisijas vadītājs, sarakstā ir pirmais numurs. Rīgas apgabaltiesa šopavasar atzinusi kādreizējā KNAB priekšnieka Jaroslava Streļčenoka 2016.gada 26.februāra rīkojumu par Budriķa atbrīvošanu no amata par spēkā neesošu un nolēmusi, ka KNAB Budriķim jāmaksā 2520 eiro liela morālā kaitējuma kompensācija. Spriedumu iesaistītās puses vēl var pārsūdzēt Augstākajā tiesā kasācijas kārtībā.

No JKP saraksta ar otro numuru kandidē Liepājas Universitātes studiju programmas «Kultūras vadība» direktors Uldis Drišļuks, bet trešā ir SIA «Viks L» valdes locekle Ludmila Kravčenko.

Priekšvēlēšanu programmā kā savus mērķus JKP definējusi koruptīvu saišu nepieļaušanu Liepājas pašvaldībā un tās uzņēmumos, iestādēs un aģentūrās, budžeta izšķērdēšanas un nesaimnieciskas rīcības izskaušanu un pilnīgas atklātības nodrošināšanu pilsētas pārvaldē. JKP vēlas panākt bezmaksas sabiedriskā transporta ieviešanu skolēniem un pensionāriem no 2018.gada janvāra, bezmaksas ēdināšanas nodrošināšanu pirmsskolas izglītības iestādēs, jauna ilgstošās aprūpes centra izveidi u.c. aktivitāšu īstenošanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu