Linkaits: Īpašnieku maiņai «airBaltic» darbību nevajadzētu būtiski ietekmēt

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Latvijas nacionālas aviokompānijas «airBaltic» pastarpinātā līdzīpašnieka maiņai būtiski uzņēmuma darbību nevajadzētu ietekmēt, prognozēja aviācijas eksperts Tālis Linkaits.

Vienlaikus viņš norādīja, ka tagad būs lielāka skaidrība par investora motivāciju un nodomiem, ņemot vērā, ka Dānijas uzņēmēja Larsa Tūsena pieredze un profils liecina par saikni ar aviācijas nozari atšķirībā no līdzšinējā pastarpinātā akcionāra Ralfa Dītera Montāga-Girmesa.

Satiksmes ministrijas valsts sekretārs un valstij piederošo aviokompānijas kapitāldaļu turētājs Kaspars Ozoliņš apliecināja, ka darījums ir juridiski noslēdzies un akcionāru līgums jau parakstīts.

Ozoliņš piebilda, ka aprīlī varētu tikt sasaukta uzņēmuma akcionāru sapulce, lai spriestu par tālāko «airBaltic» attīstību.

Kā ziņots, par «airBaltic» pastarpinātu mazākuma akcionāru kļuvis Tūsens, kurš no līdzšinējā finanšu investora, vācu uzņēmēja Montāga-Girmesa pārņēmis 20% kapitāldaļu līdzīpašnieci - SIA «Aircraft Leasing 1».

Tūsens par to šodien informējis «airBaltic».

Publiski pieejamā informācija liecina, ka Tūsens patlaban darbojas vairāku uzņēmumu valdēs, piemēram, «Basisbank», «RoBAT», «Nørrebro Bryghus», «Dutch Leisure Group». Viņa karjera bijusi saistīta arī ar «FTI Group», «Airtours», «Scandinavian Airlines»' (SAS) un «Privatbanken» (patlaban «Nordea»).

«airBaltic» pērn nopelnīja 1,2 miljonus eiro, kas ir vairākas reizes mazāk nekā 2015.gadā, kad uzņēmuma peļņa bija 19,5 miljoni eiro. Savukārt lidsabiedrības apgrozījums pērn bija 286 miljoni eiro, kas ir aptuveni par 1% vairāk nekā 2015.gadā.

«airBaltic» nodrošina tiešos lidojumus no Rīgas uz aptuveni 60 galamērķiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu