Medvedevs pirmo reizi komentē Navaļnija celtās apsūdzības korupcijā

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Krievijas premjerministrs Dmitrijs Medvedevs otrdien pirmo reizi komentējis opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija viņam izteiktās apsūdzības korupcijā, tās kategoriski noraidot.

Medvedevs žurnālistiem paziņoja, ka apgalvojumi par viņa kontrolē esošu milzīgu īpašumu impēriju esot muļķības.

Tas darīts, lai izvilinātu cilvēkus ielās un sasniegtu politiskus mērķus, paziņoja Medvedevs.

Navaļnija Korupcijas apkarošanas fonds apgalvo, ka Medvedevs bagātību ieguvis no oligarhu kukuļiem un valsts banku kredītiem.

Navaļnija līdzstrādnieki noskaidrojuši, ka pastāv Medvedeva uzticības personu un radinieku organizētu labdarības un nekomerciālo fondu tīkls. Tie saņem oligarhu un valsts banku «ziedojumus». Palīdzības saņēmēji ir Medvedevs un viņa ģimene. Par šiem līdzekļiem tiek iegādāts nekustamais īpašums un cita veida īpašums gan Krievijā, gan ārvalstīs.

Navaļnija fonda informācija liecina, ka kopumā uz Medvedeva fondiem tikusi pārvesta nauda un īpašums 70 miljardu rubļu (1,1 miljarda eiro) vērtībā. Par šiem līdzekļiem tostarp uzcelta un uzturēta premjera muiža un agronomiskais komplekss «Mansurovo», premjera kalnu rezidence Sočos, vīna dārzi Anapā un Toskānā (Itālijā), lauku mājas Pļosā, Ivanovas apgabalā.

Ziņas par Medvedeva bagātībām 26.martā izsauca Krievijā plašus protestus pret korupciju valdībā. Maskavā vien policija aizturēja vairāk nekā 1000 protestētājus, tostarp Navaļniju.

Medvedevs, runājot par Navaļniju, paziņoja, ka viņš atklāti saka - «visi ir slikti, izraugieties mani par prezidentu».

«Tamdēļ viņš izvelk cilvēkus ielās, bieži nepilngadīgos, kas praktiski ir noziegums, padarot viņus par savas politiskās programmas ķīlniekiem,» sacīja Medvedevs, kurš pret viņu vērstās apsūdzības izvelējies komentēt laikā, kad Krievija sēro par sprādzienā Sanktpēterburgā 14 bojāgājušajiem cilvēkiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu