Revolucionārā operācijā Ķīnā pārstādīta uz rokas izaudzēta auss

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Vīrietim, kuram uz apakšdelma tika mākslīgi izaudzēta auss, veiksmīgi veikta pārstādīšanas operācija.

Plastikas ķirurgs Guo Šužongs vairāku stundu ilgā operācijā veiksmīgi pārstādījis kādam vīrietim ausi, kas pirms tam mākslīgi izaudzēta uz viņa apakšdelma.

Džī kungs ausi zaudēja 2015. gadā autokatastrofā. Viņam tika veiktas vairākas operācijas, lai atjaunotu vaigus un sejas ādu, taču ausi ārsti nespēja atjaunot, ziņo Lielbritānijas medijs «The Independent».

Ķirurgs Šužongs no Ksiaņas Universitātes izstiepa pacienta apakšdelma ādu, bet pēc tam zem tās iestrādāja skrimsli no ribas, kas tika izgriezts auss formā. Auss audzēšana aizņēma vairākus mēnešus.

Foto: Reuters/Scanpix

«Pēc auss zaudēšanas jutos nepilnvērtīgs,» pacients atklājis «Chine News» pirms transplantācijas operācijas.

Foto: Reuters/Scanpix

Džī kungam slimnīcā būs jāpaliek aptuveni divas nedēļas, lai ārsti būtu droši, ka operācija pagājusi bez sarežģījumiem. Mediķi vietējiem medijiem atklāja, ka asinsrite ir atjaunota veiksmīgi.

Šužongs, kurš pirmo sejas transplanta operāciju veicis 2006. gadā, cer šādu operāciju ar mākslīgi izaudzētas auss pārstādīšanu atkārtot vēl simtiem citu pacientu.

Foto: Reuters/Scanpix
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu