Par sievas ierakstiem soctīklos čehu diplomāts zaudē amatu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Čehijas vēstniekam Šveicē šā mēneša laikā būs jāatgriežas Prāgā, jo viņa dzīvesbiedre nokaitinājusi Čehijas varasiestādes ar saviem sociālajos tīklos publicētajiem kritiskajiem izteikumiem par Čehijas politiķiem, tā, atsaucoties uz Čehijas medijiem, ziņo radio stacija «Echo Moskvi».

Čehijas vēstniekam Šveicē un Lihtenšteinā šā mēneša laikā būs jāatgriežas Prāgā, jo viņa dzīvesbiedre nokaitinājusi Čehijas varasiestādes ar saviem sociālajos tīklos publicētajiem kritiskajiem izteikumiem par Čehijas politiķiem, tā, atsaucoties uz Čehijas medijiem, ziņo radio stacija «Echo Moskvi».

Pats Karls Boruvka to dēvē par diplomātijā vēl nebijušu precedentu. Vēstniekam paziņots, ka viņam jāatbrīvo ieņemamais amats un jāatgriežas Prāgā. Nekādi oficiāli paskaidrojumi par to ierēdnim nav sniegti.

Tomēr diplomāts apgalvo, ka personiskā sarakstē ar Čehijas ārlietu ministru viņam skaidri norādīts atsaukuma iemesls – nespēja savaldīt savu dzīvesbiedri un viņas komunicēšanu sociālajos tīklos.

Čehijas vēstnieka Šveicē dzīvesbiedre aktīvi darbojas Čehijas sociāldemokrātu partijā. Mikroblogu vietnē Twitter viņa bieži kritizē savus domubiedrus, žurnālistus un politiķus. Karls Boruvka ir pārliecināts, ka atsaukšana no amata nav saistīta ar kādām viņa paša pieļautām kļūdām, tādēļ sev adresētos pārmetumus viņš vērtē kā nepamatotus.

Čehijas ārlietu ministrijā paziņots, ka vēstniekam ir jāatstāj viņa pašreizējais amats šā mēneša laikā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu