Rīgas dome nolēmusi no jauna pārbūvēt Barona ielu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Ņemot vērā kritiku par Krišjāņa Barona ielā veikto darbu kvalitāti, tās izskatu, ļodzīgajiem bruģakmeņiem, Rīgas mērs Nils Ušakovs («Saskaņa») izdevis rīkojumu par Barona ielas pārbūvi. Viņš savu rīcību nesaista ar pašvaldību vēlēšanu tuvošanos, bet ar vēlmi izdabāt visām rīdzinieku vēlmēm.

Dome lēmumu pamato – pastaigājoties, pārvietojoties pa Barona ielu, secināts, ka tā nav derīga ne gājējiem, ne automašīnām. Pēc ielas pārbūves tiks pielikts punkts arī bezkaunīgo preču piegādātāju rīcībai, kuri pašlaik, neskatoties uz to, ka noteikti konkrēti laiki, kad preces piegādājamas, dara to tad, kad ienāk prātā, bet policistu likumiskās prasības sauc par reketu.

Nolemts, ka sods par preču piegādi ārpus noteiktā laika būs riepu pārduršana, tuvākajā laikā tiks

izsludināts iepirkums, lai iegādātos mazus duncīšus Rīgas pašvaldības policijai, kura arī soda izpildi veiks turpat uz vietas, publicējot «live» versiju savā «Facebook» kontā.

Pagaidām gan nav zināms precīzs Barona ielas dizains, bet tā izstrādei jau atvēlēts 155 321 eiro liels finansējums.

TVNET jau rakstīja, ka Barona ielas bruģa briesmīgā kvalitāte pārsteidz rīdziniekus.

Krišjāņa Barona ielas būvdarbi noslēdzās 10.oktobrī, tomēr vēl mēnesi pēc tam tika novērsti defekti, kas bija radušies pēc darbu pabeigšanas.

Satiksmes departamenta pārstāvji norādīja, ka atbilstoši ietvju seguma atjaunošanas līguma nosacījumiem un specifikācijām visi konstatētie defekti norādītajā termiņā tika novērsti par uzņēmēja līdzekļiem.

Būvnieki par darbiem saņēma attiecīgi par 7000 eiro mazāk, nekā bija paredzēts būvdarbu līgumā, savukārt defekti tiek novērsti garantijas ietvaros par būvuzņēmēja līdzekļiem. Ja tuvāko trīs gadu laikā pēc objekta nodošanas ekspluatācijā tiks konstatēti jauni defekti, arī tie tiks novērsti objekta garantijas ietvaros par uzņēmēja līdzekļiem.

Kopumā Barona ielas brauktuves remonts izmaksājis 2,6 miljonus eiro, bet ietves atjaunošana - 900 000 eiro.

* Šī ir 1.aprīļa - Joku dienas - ziņa. Tās saturs ir izdomāts un nav nevienam saistošs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu