Igaunijas veselības ministrs atsakās pieņemt dāvanā savā vārdā nosauktu degvīnu

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Igaunijas alkohola ražotājs «Koch» izgatavojis pirmās degvīna «Ossinovsky» pudeles, bet veselības un darba lietu ministrs Jevgeņijs Osinovskis, kuram par godu izveidots jaunais zīmols, atteicies no iespējas dzimšanas dienā saņemt dāvanā šā degvīna pudeli.

Osinovskim trešdien bija 31. dzimšanas diena, bet, kad televīzijas kanāla «TV3» žurnālists vēlējās viņam uzdāvināt vienu no pirmajām «Ossinovsky» pudelēm, ministrs no ekskluzīvās dāvanas atteicās.

«Koch» ražošanas līnijās trešdien tika izgatavotas pirmās «Ossinovsky» pudeles, bet pārdošanā pirmā degvīna partija nonāks marta beigās.

Uz rūpīgi izstrādātā iepakojuma ir redzams Osinovska īstenotās Igaunijas alkohola politikas sauklis «Dzeram uz pusi mazāk», kā arī atgādinājums, ka sēsties pie transportlīdzekļa stūres reibumā ir aizliegts.

«Koch» valdes loceklis Ivars Grosevs stāstīja, ka degvīns ir krievu mentalitātei raksturīgs dzēriens, tādēļ Igaunijas uzņēmums vēlējās atrast tā nosaukumam kādu slavenu vietējo krievu uzvārdu. «Igaunijas patērētāji gaida jaunu vietējā ražojuma augstākās šķiras degvīnu ar pazīstamu nosaukumu, kuru varētu piedāvāt saviem viesiem vai arī dāvināt,» paskaidroja uzņēmuma pārstāvis.

Grosevs stāstīja, ka potenciālo tirgotāju interese par jauno degvīna zīmolu ir bijusi liela jau pirms tā ražošanas sākšanas. «Ossinovsky» savos plauktos vēloties redzēt pat tirgotāji, kas citus degvīna zīmolus nepārdod, piemēram, kāds veikals, kas tirgo pašbrūvētu alu.

Ekskluzīvais dzēriens galvenokārt paredzēts dāvināšanai, nevis masu patēriņam, norādīja uzņēmumā.

«Koch» valdes loceklis sacīja, ka nepiekrīt valsts alkohola politikas nostādnēm vienlaikus ar tirdzniecības ierobežojumiem samazināt arī ražošanu. Uzņēmuma pozīcija esot tāda, ka alkohola patēriņš ir jāsamazina, bet ir jālieto kvalitatīvi dzērieni.

Osinovskis ir izteicis vairākus ierosinājumus alkohola aprites ierobežošanai. Viņš vēlas panākt pilnīgu alkohola reklāmas aizliegumu, kā arī noteikt, ka alkoholiskie dzērieni Igaunijas tirdzniecības vietās jānošķir no citām precēm veikalos un tos nedrīkst redzēt no veikala ārpuses. Igaunija arī turpina būtiski celt alkohola akcīzes nodokli.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu