Somālijas pirāti par sagrābto tankkuģi pieprasījuši izpirkumu

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pie Somālijas krastiem naftas tankkuģi sagrābušie pirāti pieprasījuši izpirkuma maksu, paziņojusi Eiropas Savienības (ES) pretpirātisma misija «Atalanta» jeb «EU Naval Force».

««Naval Force» ir saņēmusi apstiprinājumu no «Aris 13» kapteiņa, ka viņa kuģi un apkalpi šobrīd ir sagūstījuši vairāki bruņoti pirāti enkurvietā pie Puntlendas ziemeļu krasta, netālu no Alulas,» otrdien informēja «Atalanta».

Puntlenda ir daļēji autonoms reģions Somālijas ziemeļos, bet Alula ir ostas pilsēta, kur pirāti nogādājuši tankkuģi.

ES misijas vadība informēja, ka tiklīdz saņēma brīdinājumu par kuģa sagrābšanu, tika nosūtīta patruļas lidmašīna, lai nodibinātu radiokontaktus ar kuģi, un tikai otrdienas vakarā tās štābam Londonā izdevās pa tālruni sasniegt kuģa kapteini.

«Kapteinis apstiprināja, ka uz klāja atrodas bruņoti vīrieši, un viņi pieprasa izpirkumu par kuģa atbrīvošanu. «EU Naval Force» ir nodevusi informāciju par incidentu kuģa īpašniekiem,» pavēstīja ES misija.

«Aris 13» īpašnieks ir Panamā reģistrētā kompānija «Armi Shipping», un ar to pārvadājumus veic Apvienotajos Arābu Emirātos bāzētais uzņēmums «Aurora Ship Management», liecina kuģošanas datubāzes «Equasis» informācija.

2011.gadā Somālijas pirāti pie Somālijas krastiem veica 237 uzbrukumus, sagrābjot gūstā simtiem ķīlnieku, liecina Starptautiskā Jūrniecības biroja (IMB) dati.

2011.gadā organizācija «Oceans Beyond Piracy» lēsa, ka visā pasaulē pirātu darbība nodara zaudējumus septiņu miljardu dolāru apmērā. 80% šo zaudējumu radīti kuģošanas nozarei.

Pirātu uzbrukumu skaits gan krasi saruka pēc tam, kad kuģu īpašnieki pastiprināja drošības pasākumus un kuģi sāka turēties tālāk no Somālijas krastiem.

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
    Aktuālais šodien
    Svarīgākais
    Uz augšu