Amizantā epizode profesora intervijā raisa disksiju par rasismu - kāpēc aziāte nevar būt sieva, bet tikai aukle?

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Līdz šim, šķiet, lielākā daļa interneta lietotāju ir redzējuši BBC videointerviju ar starptautisko attiecību profesoru Robertu Kelliju, kur viņa interviju iztraucēja kabinetā ienākušie bērni. Profesoram izdevās saglabāt nopietnību un lietišķumu, kamēr viņa sieva, pēc izskata aziātiskas izcelsmes sieviete, abus mazuļus izveda no telpas. Pēc šā video noskatīšanās daudzi bija pārliecināti, ka sieviete ir bērnu aukle.

Tika uzskatīts, ka sieviete ir aukle

Videoklips skatīts jau miljonu reižu un joprojām priecē cilvēkus. Taču šobrīd karstu diskusiju raisa fakts, kāpēc pat atsevišķi pasaules mēroga mediji pieņēma, ka profesora Kellija sieva Kim Junga ir aukle.

Plašumā vēršas jautājums par pieņēmumiem par rases, dzimuma un jauktas rases pāriem. Cik tas bija pamatoti - uzskatīt, ka video redzamā sieviete ir aukle?

Tas pierāda, ka sabiedrība balstās uz rasu stereotipiem un pieņēmumiem, ka aziātiskas izcelsmes sievietes bieži vien tiek algotas kā mājkalpotājas un auklītes ģimenēs, kur abi vecāki strādā ilgas stundas.

Negaidīts pavērsiens tika piedzīvots brīdī, kad profesors Roberts Kellijs tiešsaistē no savām mājām sniedza interviju Lielbritānijas raidsabiedrībai BBC – istabā viens pēc otra ienāca abi viņa mazgadīgie bērni. Kellijs ir Dienvidkorejas Pusanas Nacionālās universitātes politikas zinātnes profesors.

Viņš BBC tiešraidē sniedza savu komentāru pār jaunākajiem notikumiem Dienvidkorejā, kur piektdien no amata atcelta valsts prezidente.

Eksperts uz neparasto situāciju reaģējis ļoti profesionāli un intervija noritējusi sekmīgi.


KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu