Vecāki bērnam nedod NEVIENU cukurotu produktu. Vai «pāršauj pār strīpu»?

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SPKC

Vai ir veselīgi, ja vecāki savu bērnu pirmajos dzīves gados cenšas pasargāt no pārtikas produktiem, kuros ir daudz cukura?

Veselības ministrijas Sabiedrības veselības departamenta direktore Santa Līviņa intervijā TVNET pauž atbalstu tiem vecākiem, kuri cenšas nedot mazajiem bērniem cukurotus produktus.

Jo agrāk mazais bērns sāk saņemt ar cukuru bagātinātus produktus, jo lielāks risks viņa veselībai vēlāk.

Speciāliste atgādina, ka vecāki bērna ēšanas paradumus izveido bērnībā. Ja tos neiemāca bērnībā, vēlāk būs ļoti grūti iemānīt bērnam kaut ko veselīgu. Mammai un tētim jāatceras, ka ar cukuru bagāti našķi nav ikdienas pārtika, kas būtu jāēd katru dienu.

Neatļaut regulāru našķošanos

Tāpat nevajadzētu pieļaut regulāru našķošanos starp ēdienreizēm. Nav pareizi, ka normālas ēdienreizes tiek aizstātas ar bulciņām, kurās ir daudz cukura, tauku, bet maz vērtīgu uzturvielu.

Bulciņas un citi konditorejas izstrādājumi tomēr ir svētku ēdiens,

ko varētu ēst, piemēram, dzimšanas dienās, labo atzīmju dienās un citos svētkos. Arī picas nevajadzētu uztvert par ikdienas pārtiku.

Neieslīgt galējībās

Protams, vecākiem nevajadzētu iekrist galējībās un aizliegt bērnam našķoties arī ballītēs. Ja bērns pa retam kāda pasākuma laikā apēdīs dažas neveselīgas lietas, viņa veselība būtiski necietīs.

Galvenais, kādu uzturu bērns saņem ikdienā.

Foto: SPKC
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu