ANO Drošības padome nosodījusi Ziemeļkorejas ballistisko raķešu palaišanu

LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

ANO Drošības padome otrdien nosodījusi Ziemeļkorejas ballistisko raķešu palaišanu, nodēvējot to par ANO sankciju rezolūciju smagu pārkāpumu.

Drošības padome paziņoja, ka nosoda visas Ziemeļkorejas aktivitātes, kas saistītas ar ballistiskajām raķetēm un kalpo raķešu palaišanas sistēmu uzlabošanai un palielina spriedzi reģionā un pasaulē.

Drošības padome brīdināja, ka šādi raķešu izmēģinājumi draud izraisīt reģionā bruņošanās sacensību.

ANO arī pauda nopietnas bažas par Phenjanas arvien destabilizējošāko uzvedību un ANO rezolūciju neievērošanu.

Drošības padome paziņoja, ka ANO dalībvalstis turpinās sekot līdzi situācijai un īstenos atbilstošus pasākumus.

ANO jau ir piemērojusi Ziemeļkorejai sešas sankciju kārtas.

Drošības padomes paziņojumā ANO dalībvalstis aicinātas «dubultot savus pūliņus» pret Ziemeļkoreju vērsto sankciju īstenošanā.

Jau vēstīts, ka Ziemeļkoreja pirmdien izšāva jūrā četras ballistiskās raķetes, no kurām trīs nokrita Japānas ekonomiskajā zonā Japāņu jūrā.

Ziemeļkorejas valsts mediji ziņoja, ka raķešu izšaušana ietilpusi militārajās mācībās, kuru mērķis bija apgūt iemaņas uzbrukumam Japānā esošajām ASV karabāzēm.

Seula un Vašingtona aizvadītajā nedēļā sāka ikgadējās kopīgās militārās mācības, kas kārtējo reizi izsaukušas Phenjanas draudus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu