Sarkozī aicinājis uz tikšanos «likstu mākto» Fijonu, lai glābtu Francijas labējos

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Bijušais Francijas prezidents Nikolā Sarkozī aicinājis uz tikšanos likstu mākto konservatīvo prezidenta amata kandidātu Fransuā Fijonu un viņa iespējamo aizstājēju, lai rastu risinājumu krīzei, kas draud sagraut Francijas labējo nometni.

Pašreizējā šķelšanās, kas ir saistīta ar Fijona lēmumu turpināt cīņu par prezidenta amatu, neraugoties uz apsūdzībām korupcijā, nāk par labu galēji labējiem, brīdināja Sarkozī.

Šāda situācija «nevar turpināties un rada pamatīgu nemieru Francijas tautā», viņš piebilda.

Neraugoties uz to, ka daudzi konservatīvie sabiedrotie no Fijona pēdējās dienās novērsušies, viņš solījis cīņu par amatu turpināt.

Fijona Republikāņu partija ir bīstami sašķēlusies jautājumā par viņa kandidatūru, bet partijas politiskā komiteja pirmdien rīko ārkārtas tikšanos.

Daudzi konservatīvie vēlas, lai bijušais premjerministrs Alēns Žipē kandidē Fijona vietā.

Aptaujas liecina, ka galēji labējo kandidāte Marina Lepēna iegūs visvairāk balsu Francijas prezidenta vēlēšanu pirmajā kārtā 23.aprīlī, tomēr otrajā kārtā 7.maijā uzvara tiek paredzēta centristam Emanuelam Makronam vai konservatīvajam Fijonam.

Ņemot vērā grūtības, kādās nonākusi Fijona kampaņa viņa sievas fiktīvā darba dēļ, eksperti atzīst, ka vēlēšanu iznākumu ir grūti prognozēt.

Francijas prezidents Fransuā Olands pirmdien brīdināja, ka Lepēna gaidāmajās prezidenta vēlēšanās var gūt uzvaru. Vienlaikus viņš solīja «darīt visu», kas ir viņa spēkos, lai tas nenotiktu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu