«Islāma valsts» atkāpusies no Palmīras

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Džihādistu grupējums «Islāma valsts» aizvadītajā naktī pametis lielāko daļu Palmīras, ceturtdien pavēstīja Lielbritānijā bāzētā sīriešu aktīvistu organizācija «Syrian Obsevratory for Human Rights» (SOHR). Valdības karaspēks, baidoties no mīnām, pagaidām vēl nav iegājis senpilsētas drupu teritorijā.

Pēc sīvām cīņām ar džihādistiem valdības karaspēks jau trešdien iegāja Palmīras rietumu rajonos. Līdz ceturtdienas rītam «Islāma valsts» bija atvilkusi savus karotājus arī no Palmīras austrumiem.

««Islāma valsts» ir aizgājusi no Palmīras lielākās daļas, pilsētā izliekot mīnas. Austrumu rajonos joprojām ir spridzinātāji pašnāvnieki,» sacīja SOHR direktors Rami Abderrahmans.

«Valdības karaspēks vēl nav iegājis pilsētas pašā centrā un austrumu rajonos,» viņš piebilda. «Vecpilsētā vairs nav «Islāma valsts» karotāju, bet tā ir pamatīgi nomīnēta.»

«Islāma valsts» Palmīru ieņēma 2015.gadā, bet pērn uz neilgu laiku to džihādistiem atkaroja valdības karaspēks.

Džihādisti Palmīrā izpostījuši daudzus no tās slavenākajiem senatnes pieminekļiem, kas iekļauti UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā.

Pilsoņkarš Sīrijā notiek kopš 2011.gada un sadrumstalojies daudzās frontēs starp kurdu spēkiem, mērenajiem un radikālajiem sunnītu nemierniekiem, valdības karaspēku un tai lojāliem paramilitāriem formējumiem.

Atbilstoši jaunākajām sīriešu aktīvistu aplēsēm karā dzīvību zaudējuši jau vairāk nekā 310 000 cilvēku.

Sīrijas pilsoņkarš

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu