Turcijas tiesa patur apcietinājumā vācu žurnālistu Jidželu

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Stambulas tiesa lika paturēt apcietinājumā vācu laikraksta «Die Welt» korespondentu Denizu Jidželu, kurš ir Vācijas un Turcijas dubultpilsonis.

«Die Welt» paziņoja, ka 43 gadus vecajam žurnālistam izvirzītas apsūdzības teroristiskas propaganda izplatīšanā un kūdīšanās uz naidu.

Jidžels tika apcietināts 18.februārī.

Jidžels septembrī «Die Welt» publicētā rakstā bija vēstījis par Turcijas valdības dalību interneta troļļu izmantošanā sociālajos medijos.

Žurnālists daļēji bija balstījies tīmekļa vietnes «Wikileaks» un Turcijas hakeru grupas «Red Hack» publicētos e-pasta ziņojumos.

«Wikileaks» un «Red Hack» publiskotā informācijas tika iegūta, uzlaužot Turcijas enerģētikas ministra Berata Albairaka, kurš ir arī Turcijas prezidenta Redžepa Tajipa Erdoana znots, e-pastu.

«Red Hack» Turcija tiek uzskatīta par teroristisku organizāciju.

Tiesas lēmumu jau nosodījusi Berlīne.

«Šis līdzeklis ir pārlieku bargs, īpaši ņemot vērā to, ka Denizs Jidžels nodeva sevi Turcijas tiesu rīcībā un sadarbojās ar izmeklēšanu,» Berlīnē paziņoja Vācijas kanclere Angela Merklele.

Jidžels ir pirmais vācu žurnālists, kas Turcijā apcietināts pēc pērnā gada jūlijā piedzīvotā neveiksmīgā apvērsuma mēģinājuma.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu