Imigrantus ASV aicina protestēt, ceturtdienu pavadot mājās

LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Imigrantu protesta akcijas organizētāji ASV pilsētās aicina imigrantus ceturtdien palikt mājās, neapmeklējot darbu un mācības un neiepērkoties, lai šādi parādītu, cik viņi ir svarīgi Amerikas ekonomikai un dzīvesveidam.

«Diena bez imigrantiem» tiek plānota Filadelfijā, Vašingtonā, Bostonā, Ostinā un citās pilsētās kā protesta akcija pret ASV prezidentu Donaldu Trampu un viņa administrāciju.

Tramps ir solījis pastiprināt ASV nelegāli dzīvojošo imigrantu izraidīšanu un uzcelt mūri gar Meksikas robežu, kā arī izdevis izpildrīkojumu ar aizliegumu dažu musulmaņu valstu pilsoņiem ierasties ASV. Viņš arī vainojis imigrāciju augstā bezdarba līmenī.

Darba devēji un institūcijas vairākās pilsētās jau trešdien solidarizējās ar strādājošajiem imigrantiem. Deivisa muzejs Velslija koledžā Masačūsetsas štatā paziņoja, ka līdz 21.februārim aizklās vai izņems no ekspozīcijas visus mākslas darbus, kurus radījuši vai dāvinājuši imigranti.

Ņūmeksikas štatā, kur latīņamerikāņu īpatsvars starp iedzīvotājiem ir lielākais ASV, skolu ierēdņi pauda satraukumu par to, ka simtiem skolēnu ceturtdien varētu neapmeklēt skolas.

Daudzi cilvēki, kas izvēlēsies ceturtdien nedoties uz darbu, par to nesaņems atalgojumu. Sociālo mediju paziņojumi, kas aicināja piedalīties šajā protestā, tomēr uzsvēra, ka ir vērts nest šādu upuri.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu