«Reverta» veic procentu maksājumu Valsts kasei € 3,7 miljonus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Problemātisko aktīvu pārvaldītāja AS «Reverta» šomēnes veikusi kārtējo procentu maksājumu Valsts kasei 3,7 miljonu eiro apmērā.

Kopš 2010.gada augusta Valsts kasei atmaksāts 430,1 miljons eiro, bet kopumā valsts no «Reverta» dažādu maksājumu veidā saņēmusi 690,3 miljonus eiro, tostarp 16 miljonus eiro nodokļu maksājumu veidā, teikts «Revertas» paziņojumā.

Atgūto līdzekļu daudzums 2016.gada beigās sasniedza 740,3 miljonus eiro jeb 66% no visiem «Revertā» atstātajiem problemātiskajiem aktīviem, tā pārsniedzot «Revertas» vadības sākotnējās aplēses.

Pašlaik «Revertas» kredītportfelī atlikuši tikai objekti ar sarežģītu un laikietilpīgu izstrādes gaitu. Pārējos aktīvus «Reverta» savā darbības laikā jau ir izstrādājusi, realizējusi un atgūto naudu atmaksājusi valstij. Ņemot vērā «Revertas» noteikto ierobežoto darbības laiku, pašlaik atlikušajiem aktīviem tiek meklēts investors, lai līdz 2017.gada beigām «Reverta» varētu beigt saimniecisko darbību.

Līdztekus pārdošanas procesam «Reverta» turpinās portfeļu izstrādi līdz to pārdošanas brīdim.

Īstenojot Eiropas Komisijas apstiprināto restrukturizācijas plānu, kas paredz «Revertas» portfeļa izstrādi un uzņēmuma darbības izbeigšanu līdz 2017.gada beigām, «Reverta» noslēgusi līgumu ar SIA «KMPG Baltics» par konsultāciju sniegšanu «Revertas» kredītportfeļu pārdošanas procesā.

No uzrunātājiem 65 potenciālajiem investoriem konfidencialitātes līgumus parakstīja 15 interesenti, un pērn novembrī tiem tika piešķirta pieeja virtuālajai datu telpai. Pēc iepazīšanās ar sagatavoto informāciju, septiņi potenciālie investori izteica nesaistošos piedāvājumus. Atbilstoši konsultanta ieteikumam četri labāko piedāvājumu izteicēji uzaicināti piedalīties padziļinātajā «Reverta» kredītportfeļa izpētē.

Kā ziņots, «Reverta» ir savulaik valsts pārņemtās «Parex bankas» mantojums. Pēc «Parex bankas» sadalīšanas «Revertas» portfelī tika atstāti zemas kvalitātes aktīvi ar ilgstošām atmaksas grūtībām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu